≫ 

Dve godine od kako je Vladica silovao Anđelinu (3), pa je ubio kamenjem i pesnicama: Njena majka želi da ga puste iz zatvora

Rajkovića su posle toga zatvorenici u Zaječaru zamalo kastrirali, a u Zabeli najavili da ga "čeka pakao"

  • 38

Rečenica Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad", posebno odzvanja u slučaju monstruoznog zločina koji je zauvek obeležio selo Vratarnica, nadomak Zaječara. Vladica Rajković (29), najpre je silovao devojčicu Anđelinu Stefanović (3), potom je rasporio i na kraju ubio pesnicama i kamenjem. Osuđen je na 40 godina zatvora, najpre su u Zaječaru robijaši pokušali da ga kastriraju, da bi potom bio prebačen u Zabelu. Danas je tačno 2 godine od ove tragedije, koja je zavila u crno Anđelinu porodicu.

Te kobne noći, majka devojčice je poslala Anđelinu na rođendan u komšiluku, a Vladica se igrao sa decom. U jednom trenutku, njih dvoje su nestali. Ubrzo potom, majka je primetila da deteta nema i pošla da je traži jer su svedoci rekli da su videli osumnjičenog i devojčicu kako idu ka autobuskoj stanici.

Ubici male Anđeline besni zatvorenici iz Zabele poručuju: ČEKA TE NAŠ PAKAO!

Rajković je silovao devojčicu, ubio je, ostavio njeno beživotno telo i oprao krvavu odeću u reci Timok i krenuo nazad na proslavu rođendana. U povratku ga je sreo ujak devojčice i upitao ga gde mu je sestričina, na šta mu je osumnjičeni odgovorio: "Ne znam, ostavio sam je na autobuskoj stanici".

Hapšenje Vladice Rajkovića/ Foto: Informer

Okupljeni meštani umalo su linčovali osumnjičenog, koga je policija izvukla i sklonila od razjarene mase.

On je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora i kaznu je najpre služio u Zaječaru. Ubrzo nakon što je pritvoren, zatvorenici su pokušali da ga kastriraju, ali  su čuvari to sprečili. U avgustu 2017. godine prebačen je u Zabelu.

Međutim, i po dolasku u Zabelu dobio je pretnje ostalih zatvorenika. Odmah su mu poručili da ga "čeka pakao i da mu se ne piše dobro". Tada je odlučeno da će ćeliju deliti sa samo jednim zatvorenikom i da ga neće puštati u grupnu sobu jer bi zbog zločina koji je počinio bio na meti drugih zatvorenika.

Rodbina, porodica i prijatelji su u subotu na lokalnom groblju obeležili dvogodišnji pomen nastradaloj devojčici, a obišli su i mesto na kojem je usmrćena mala Anđa, a na kojem je podignuta spomen-ploča.

Vladica Rajković/ Foto: Lična arhiva

Za njih nema utehe i nikad je neće biti, a najgore je majci Danijeli. Patnju joj nije ublažilo ni to što je Rajković osuđen na maksimalnu robiju.

- Monstrum mi je ubio dete, moja Anđelina umirala je u najtežim mukama, a sad čujem da će taj zlotvor tražiti pomilovanje! Nemam ništa protiv da Rajkovića puste na slobodu, pa ja da mu presudim. Prvo bih mu oči iskopala, a onda ga rasporila, kao što je on moje dete - rekla je Danijela za Informer.

- Ćerku često viđam u snu, igra se i traži nešto od mene, pokazuje mi na nekoga, ali ne mogu da čujem i vidim o čemu se radi - priča kroz suze.

Anđelina Stefanović/ Foto: Telegraf

Neutešna je i Anđelinina baka Dušanka, koja je godinu dana posle smrti unuke ostala i bez sina Dalibora, nastradalog u seči drva.

- Monstrum nam je kuću zatvorio i sad nam se smeje. Ima telefon, kontaktira s porodicom, traži pomilovanje i na kraju će da izađe iz zatvora, a naše dete iz groba nikada - priča baka Dušanka, koja i dalje čuva unukine igračke.

Manijak je samo dvadesetak dana pre ubistva male Anđeline u Vratarnici ubio i komšinicu Draganu Stanković, a njeno telo bacio u reku Timok. Policija ga je tada privela na saslušanje, ali je uspeo da obmane poligraf, pa je odmah pušten.

Ubijena Dragana Stanković/ Foto: Privatna arhiva

VIDEO Ovo su snimci nastali u danima ubistva Anđeline u Vratarnici:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    10. jul 2018 | 12:53

    Treba ga pustiti medju zatvorenike u masu...

  • Qwer

    10. jul 2018 | 14:42

    E Dušane, Dušane, gde je Tvoj Zakonik?

  • 1111111

    10. jul 2018 | 13:14

    Ne razumijem,zasto 'covjek',zeli da bude pusten na slobodu.Pa,jedino je u zatvoru siguran.Tamo ga mozda i mogu sacuvat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA