≫ 

Ukinut pritvor Zoranu Marjanoviću, popodne izlazi iz zatvora

Apelacioni sud ukinuo je pritvor Zoranu Marjanoviću, popodne izlazi iz Okružnog zatvora

  • 8
Zoran Marjanovic Foto: Telegraf

Apelacioni sud ukinuo je pritvor Zoranu Marjanoviću, popodne izlazi iz Okružnog zatvora.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine i on će u toku popodneva biti pušten iz pritvora.

Naime, Apelacioni sud je usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda kojiom mu je privor bio produžen 25. juna, rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je ponovo, nakon dopune istrage, je 27. juna 2018. godine podiglo optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom se teretio za svirepo ubistvo supruge Jelene nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

VIDEO: Zoran Marjanović stigao kući, ćerka Jana mu skočila u zagrljaj

Prvu optužnicu od 9. februara, Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanovića koja je ispitana u četvrtak, 21. juna.

On se od hapšenja u septembru 2017. godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti, a pritvor mu je u utorak ponovo produžen za još 30 dana.

Prema optužnici Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom.

Zoran je uhapšen 15. septembra 2017. godine; Foto ilustracija: Telegraf

Međutim iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom.

VIDEO: Zoran Marjanović napušta Centralni zatvor

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim Marjanvić ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smtri Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine; Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

VIDEO: Advokat Zorana Marjanovića: Protiv nevinih ljudi ne može se voditi krivični postupak

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

VIDEO: Teodora Krsmanović-sećanje na sestru Jelenu Marjanović

VIDEO Ovaj mercedes porodice marjanović bio je ključan tokom istrage:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA