• 18

Forenzičar Šipka o kretanju Marjanovića nasipom i tačnosti Janine izjave (poslednjih 530 m putanje Jeleninog telefona); oglasila se i sestra pevačice Teodora

Posle skoro deset meseci Zoran se našao na slobodi

  • 18

Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene, danas je ukinut pritvor nakon čega je izašao iz zatvora oko 17 sati, a juče se povodom ovog slučaja oglasio Nenad Šipka, direktor Centra za forenziku, kako je istakao - poslednji put. Ni ne sluteći da će se danas Zoran naći na slobodi, Šipka je na Fejsbuku postavio detaljnije objašnjenje brzine kretanja Jeleninog mobilnog telefona. Za Telegraf.rs, takođe, prokomentarisao je ukidanje presude Marjanoviću.

Apsolutno podržavam puštanje čoveka ako nema materijalnih tragova protiv njega. Što se tiče materijalnih tragova da je Zoran izvršio to delo na nasipu, tih dokaza nema. Ja sam rekao da ako se ostane pri tome da je ubistvo izvršeno na nasipu, da je Zoran slobodan čovek - rekao je Nenad Šipka, direktor Centra za forenziku.

Teodora Krsmanović se takođe oglasila povodom Zoranovog izlaska iz Centralnog zatvora.

Ukinut pritvor Zoranu Marjanoviću, popodne izlazi iz zatvora

- Porodica Krsmanović nikada nije nikoga optužila za ubistvo Jelene Marjanović. S tim u vezi, na puštanje Zorana Marjanovića iz pritvora gledamo kao na normalni zakonski postupak - izjavila je Jelenina sestra Teodora.

Teodora, Jelena i mala Jana Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Posle skoro deset meseci Zoran se našao na slobodi, dan nakon što se Nenad Šipka oglasio povodom ubistva Jelene Marjanović i kretanja njenog mobilnog telefona na dan kada je nestala. Direktor Centra za forenziku ističe da je govorio o kretanju mobilnog telefona, a ne o Jeleninom kretanju, naglašavajući da je njen telefon mogao da nosi bilo ko.

- Zoran je u 16:38 "iskopčao" svoj telefon u vreme kad se Jelenin kretao nasipom. "Ukopčao" se u 17:04 na istoj baznoj stanici, na istom mestu gde je Jelenin telefon poslednji put otišao u mirovanje, nije se kretao, uslovno rečeno je ostao na zemlji. Zoranov telefon je na tom mestu bio oko deset minuta i odatle je vršio pozive prema Jeleni. U trenutku kad se Jelenin telefon kreće nasipom dolazi do gašenja, skidanja sa mreže Zoranovog telefona. U istoj zoni gde je poslednji put registrovan kretanje Jelenini telefon, Zoran je "ukopčao" svoj telefon - započeo je objašnjenje za Telegraf.rs Nenad Šipka.

Prema baznim stanicama Jelenin telefon je 1.130 metara prešao za oko 20 minuta.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenziku Foto: Marko Jovanović

- Prvih 600 metara Jelenin telefon je prešao za 16 minuta, a to je brzina laganog dečijeg hoda. To nije brzina trčanja. Ako uzmemo vreme zastajkivanja radi obavljanja poziva, opet je to presporo vreme za trčanje. Narednih 530 metara Jelenih telefon je prešao za četiri minuta. To je prosečna brzina laganog trčanja - ističe Šipka.

Na pitanje na šta ovo ukazuje, Nenad Šipka izneo je svoje objašnjenje.

- Na nekom saslušanju, to su mi novinari potvrdili, mala Jana je rekla da je "tata dotrčao zadihan i rekao da je mama nestala u travi". Ako imamo njenu sadašnju izjavu da se nije odvajala od tate, to dokazuje ovaj dečiji hod telefona. U jednom trenutku Zoran nije bio uz Janu jer je rekla da je tata dotrčao. To pokazuje brže kretanje telefona sledećih četiri minuta - priča Šipka.

Postavlja se i pitanje Janine izjave.

Nasip na kom je trčala Jelena Marjanović Foto: Telegraf

- Postoji opravdano pitanje o Zoranovom kretanju nasipom i u kolikoj meri i do kog trenutka je Janina izjava tačna. Mi tvrdimo, na osnovu baznih stanica, da se događaj nije mogao odigrati onako kako je rekao Zoran, jer da je Jelena nosila telefon, on ne bi mogao da se kreće tako sporo - kaže naš sagovornik.

Zoran je izjavio da se šetao sa Janom i da se posle 15-20 minuta sa njom popeo na nasip.

- Bazne stanice su pokazale da se Jelena u tom trenutku nalazila na 600 metara od rampe. Oni su morali da vide Jelenu ako se na nasipu sve odvijalo onako kako je Zoran ispričao. Jer on je rekao da se posle 15-20 minuta popeli na nasip. Morali su da je vide ili da je čuju jer da je neko tu napao on bi vikala u pomoć, a na tolikoj razdaljini morali su da je vide - zaključio je razgovor Nenad Šipka, direktor Centra za forenziku.

VIDEO: Zoran Marjanović napušta Centralni zatvor

VIDEO: Zoran Marjanović stigao kući, ćerka Jana mu skočila u zagrljaj

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Komentari

  • mina

    Kad tad istina ce se saznati!

  • Vota

    Otkud krv na patosnici zadnjem sedistu i gepeku Zoranovog auta?Ako je ovo tacno i tacno sto je pisalo da se na kameri vidi Zoran Jana i Jelena vozi auto odlaze na trcanje a odmah iza njih otac Vladimir ih prati svojim autom onda je sve jasno.

  • Zoran Veteran

    U startu je puno grešaka napravljeno,.zato je sada ovako..

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima