Dileri i kriminalci počasni članovi Policijskog sindikata Srbije: Šetaju slobodno i glume policajce

"Iznenađuje nas jedino što ovave vesti nismo ranije čitali jer je poznato da je Policijski sindikar Srbije već duže vreme u finansijskim problemima usled kontinuiranog opadanja broja članova "

  • 22

Vozač narko-dilera je ni manje ni više nego počasni član Policijskog sindikata Srbije, saopštio je Nezavisni sindikat policije.

Članovi Nezavisnog sindikata policije koji su se izjasnili da ih uopšte ne iznenađuje informacija da ih je policija pretresala i da su od članova Policijskog sindikata Srbije to i očekivali.

- Iznenađuje nas jedino što ovakve vesti nismo ranije čitali, jer je poznato da je Policijski sindikar Srbije već duže vreme u finansijskim problemima usled kontinuiranog opadanja broja članova, a da se počasne značke neretko prodaju za ozbiljan novac da bi se nadomestila rupa u budžetu. Ne gleda se ko je ko, već samo novac, dokaz je i to što pomenuti vozač ima čak dosije zbog nasilničkog ponašanja- naveli su iz Nezavisnog sindikata policije u dopisu.

Predsednik PSS više se bavi politikom nego sindikalnim radom Foto: Medija centar Beograd

Oni su naveli da se predsednik Policijskog sindikata Srbije, Veljko Mijailović daleko više bavi politikom umesto pravima policijskih službenika.

- Obučeš se skromno da bi bio dopadljiv narodu, smenjuješ čas zabrinuto, čas ljutito lice, izbaciš par parola protiv drugih sindikata i vlasti, a sve vreme u pozadini živiš na visokoj nozi. A pored toga štancuješ i značke i prodaješ ih kriminalcima. To je pravo i kompletno lice Mijailovića i ekipe, a ne ono u koje pokušava da ubedi sve na televiziji ili takozvanim protestima - navode oni.

Na kraju dopisa oni su izrazili podršku kolega iz policije koji su uhapsili sve koji se bave kriminalom bez obzira na članstva i funkcije u sindikatima.

Da podsetimo, pripadnici Interventne jedinice u ponedeljak veče pretresli su, u pojačanoj kontroli bezbednosno interesantnih osoba, na autoputu Šid-Beograd vozilo u kom se nalazio Hadži Zoran Jovanović (57) zvani Tebra, osuđivani narko-diler i pripadnik moto-bande “Hels Ejndžels”. Za volanom luksuznog crnog “mercedesa” bio je njegov vozač Miloš Lukić (34), kako se ispostavilo počasni član Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljka Mijailovića.

Naime, pretresom su kod Lukića pronađena značka i legitimacija PSS, inače nalik na službene legitimacije MUP-a. Zašto su Lukiću i jedna i druga dodeljene s obzirom da nije ni sindikatlija-policajac, već samo počasni član, nepoznanica je, ali ono što nije nepoznanica jeste mogućnost njihove zloupotrebe za kriminalne poslove. Valja napomenuti da i sam Lukić ima dosije, odnosno da je ranije hapšen je zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja saobraćaja.

Hadži Zoran Jovanović je osuđivan u Belgiji 2008. na pet godina zatvora zbog pokušaja krijumčarenja 203 kilograma kokaina, vrednog 10 miliona evra, preko luke u Antverpenu. U Srbiji mu je takođe i u ovom trenutku u toku suđenje zbog organizovanja međunarodne kriminalne grupe, koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Naime, Jovanović je hapšen u maju 2013. u međunarodnoj akciji “Arka”, koju je koordinirao “Evropol” i u kojoj su članovi njegove grupe uhapšeni u sinhronizovanim akcijama u Holandiji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    20. jul 2018 | 09:20

    Ovo od njih nisam ocekivao.

  • ivan

    20. jul 2018 | 07:41

    A šta je ovde toliko iznenađujuće?! Ne razumem toliko iščuđavanje.

  • ЛЕКСИ

    19. jul 2018 | 14:14

    Pravda je spora ali dostižna tako da će svaki policajac kiji se ogrešio o zakon kao i o službu biti na kraju procesuiran ...narod ima poverenja u naše službe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA