≫ 

Goreo "Partizan" u Niškoj Banji: Požar se brzo proširio, hotel se urušio, 10 vatrogasnih ekipa gasilo vatru (FOTO)

Građevina je inače stara, a unutrašnjost je od drveta, zbog čega se požar jako brzo širio

  • 9

Hotel "Partizan" u Niškoj Banji zapalio se večeras oko 19.30 časova. Požar je izbio u gornjim spratovima i brzo se proširio na krov. Uprkos naporima vatrogasaca vatru nisu uspeli da lokalizuju nekoliko sati, a postojala je opasnost i da se proširi. Hotel je okružen gustom šumom i postojala je bojazan da će se vatra proširiti. 

Požar u teretani na Novom Beogradu: Vatra izbila u sauni, evakuisano osoblje i 15 korisnika

Kako je javila reporterka Telegrafa sa lica mesta, situacija je bila prilično dramatična i u blizini hotela nije moglo da se diše. I dalje se oseća neopisiva jara i na 30-tak metara od hotela. Takođe, vatrogasci će, iako je požar lokalizovan, ostati na licu mesta cele noći, zbog straha da bi vatra mogla ponovo buknuti.

Sada se pretpostavlja da hotel neće biti spasen i da će iz bezbednosnih razloga morati da se sruši. Razmere požara videće se tek sutra, kada svane.

Situacija je sve dramatičnija, Foto: Telegraf

Na licu mesta je i Slaviša Virijević, načelnik Niške policijske uprave. Požar je gasilo više od 10 vatrogasnih ekipa koje su jedva nešto pre 22 časa obuzdale vatrenu stihiju. Veliki problem i dalje pričinjava to što se hotel urušava. Vatrogasci od početka koriste i platformu da bi mogli da obuzdaju vatru.

Policija je na licu mesta i sve koji bi da priđu bliže, nastoje da što više udalje od požara, jer metrima okolo padaju krhotine sa hotela.

Požar nastavlja da se širi, Foto: Telegraf

Građevina je inače stara, a unutrašnjost je od drveta, po čemu je ovaj hotel bio i poznat, zbog čega se požar jako brzo širi. Vatra je izbila na poslednjem spratu hotela oko 19.30 časova.

Unutrašnjost hotela je od drveta, Foto: Telegraf
Prema prvim informacijama, nema povređenih, Foto: Telegraf

Među meštanima Niške Banje pronela se vest da je požar u hotelu podmetnut, jer u objektu nema struje, pa nije postojala mogućnost da vatra izbije zbog neispravnih instalacija.

Prema prvim informacijama, u incidentu nema povređenih, a vatra je zahvatila krov i deo šume iza objekta i postoji bojazan da će zahvatiti i kuće u okolini.

Sumnja se da je požar podmetnut, Foto: Telegraf

Strahuje se da će požar da se proširi, Foto: Telegraf

Hotel, koji je stavljen pod hipoteku poreske uprave, napušten je, a njegov vlasnik je američki biznismen srpskog porekla Srba Ilić.

Predsednik opštine Niška Banja Dejan Jovanović kazao je da vatrena stihija nije pod kontrolom i preti da se proširi na obližnje objekte.

VIDEO: Bukti kamion kod Velike Plane

(Telegraf.rs / D. Kocić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    27. jul 2018 | 21:34

    Zapalio ga je onaj ko je nameracio gradjevinsko zemljiste a nije hteo da plati 300 hiljada na licitaciji. Sada samo da plati poljanu i da gradi. Tradiciju ne znamo, zapali i gradi ispocetka i tako nikud smo. A mastamo da budemo u starim (ali renoviranim) hotelima u Rimu, Londonu. Tuga me hvata jel je hotel bio prelep i moglo se fino renovitati i nastaviti njegov zivot.

  • Licemerka

    27. jul 2018 | 21:38

    Neko je resio da kupi objekat za 100 evrica....

  • Sale

    27. jul 2018 | 22:30

    Sam se zapalio? Da, da inace se sve nase gradjevine samozapale. Valjda im je istekao rok trajanja pa se samouniste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA