≫ 

Vlasnik muzičke kompanije "oprao" 7,5 miliona dinara: Pare podigao, pa zaboravio da prijavi

Tereti se da je izvršio krivična dela poreska utaja i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit

  • 4

Vlasnik muzičke kompanije iz Sremske Kamenice uhapšen je zbog sumnje da je utajio porez u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dinara, saopstila je danas Poreska uprava.

Osumnjičeni, čiji inicijali nisu navedeni, tereti se da je izvršio krivična dela poreska utaja i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Uhapšen muškarac zbog podmetanja požara u Grčkoj: Priznao da voli da gleda vatrogasce dok pokušavaju da obuzdaju vatru

On je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave - Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

U saopštenju se precizira da se vlasnik muzičke kompanije sumnjiči da je od marta 2016. do marta 2018. godine podigao gotovinu u iznosu od 7.524.547 dinara koju je zadržao za lične potrebe, a taj prihod nije prikazao u poreskom bilansu.

Na taj način, umanjio je oporezivu dobit za 2016. i 2017. godinu i izbegao utvrđivanje i plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti, kao i doprinose za socijalno osiguranje u iznosu od 2.860.781 dinara.

Takođe, u podnetoj PDV prijavi iskazao je poreski kredit u iznosu od 4.608.492 dinara sa neistinitim podacima o prethodnom PDV-u koji je iskoristio za neosnovani odbitak od dugovanog poreza i na taj način je izvršio krivično delo neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom rokui će biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzz

    2. avgust 2018 | 14:09

    Inicijali i ime nista, dok se sa doticnim ne obavi razgovor koliko ce dati tim istim inspektorima. Pa ako da, nikom nista. Ako ne da, onda ce ga razvlaciti po novinama kao primer

  • Realno

    2. avgust 2018 | 13:59

    Nije u stranci sigurno

  • milan

    2. avgust 2018 | 14:35

    Dobar mu knjigovođa 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA