≫ 

Poginuo Vuk Dragović, direktor kompanije "Wing", u stravičnoj nesreći u Istri: Prešao u suprotnu traku, udario u kamion, pa u auto

Dragović je poginuo u Hrvatskoj 18. avgusta, kada je, iz za sada neutvrđenih razloga, prešao u traku suprotnog smera i udario prvo u jedan kamion, zatim automobil

  • 5

Vuk Dragović (44), direktor kompanije za proizvodnju vazduhoplovnih struktura iz Beograda i Vršca "Wing d.o.o", poginuo je 18. avgusta u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj. Prema izveštavanju portala Glas Istre, Dragović je vozio svoj automobil kada je u 7.40 časova, kako su izjavili učesnici nesreće, iz za sada neutvrđenih razloga, prešao u traku suprotnog smera i udario prvo u jedan kamion, zatim automobil, piše portal tangosix.rs.

Stravični detalji sudara u Istri u kojem je poginuo Beograđanin: Udario je u kamion i odbio se o drugi auto (FOTO I VIDEO SA LICA MESTA)

Vuk Dragović bio je mašinski inženjer vazduhoplovnog usmerenja koji je preuzeo upravljanje "Wingom", najvećom kompanijom u Srbiji kada je proizvodnja vazduhoplovnih struktura u pitanju.

Nesreća se dogodila 18. avgusta, Foto: glasistre.hr/Srećko Peršić

Upravljanje je preuzeo od oca Tomislava Dragovića, vazduhoplovnog inženjera koji je između ostalog projektovao i prvu jugoslovensku kompozitnu jedrilicu Vuk-T koju je nazvao upravo po svom sinu Vuku.

Stradao u Hrvatskoj - Vuk Dragović, Foto: Facebook/Vuk Dragovic

Nakon smrti oca Tomislava 2012. godine, Vuk preuzima vođenje kompanijom koja je osim projektovanja, razvoja i proizvodnje vazduhoplovnih struktura projektovala i proizvodila lopatice vetrogeneratora. Kompanija je 2006. godine u Vršcu otvorila sopstveni proizvodni pogon sa kojim su većim kapacitetom ušli na tržište ultra-lakih vazduhoplova.

Dragović je prešao u traku suprotnog smera i udario u kamion i automobil, Foto: glasistre.hr/Srećko Peršić

Proizvode veće delove kompozitnih struktura za više proizvođača ovog tipa letelica, od žirokoptera do klasičnih aviona. Prema obimu i raznovrsnosti proizvodnje i palete proizvoda, "Wing" je najveća privatna vazduhoplovna fabrika u Srbiji.

Vuk Dragović je za sobom ostavio suprugu i dvomesečnog sina. Uvek je bio predusretljiv, vedar i pun strasti za posao kojim se bavi. Domaće vazduhoplovstvo je izgubilo jednog od najpreduzetljivijh pojedinaca, a njegova porodica je ostala bez čoveka koji je sebe nesebično davao.

Mesto i vreme sahrane Vuka Dragovića biće naknadno objavljeni.

Pogledajte video sa lica mesta:

VIDEO Smrskala ga dva šlepera, vozač izleteo iz olupine automobila kroz prozor i uhvatio se za glavu:

(Telegraf.rs / Izvor: tangosix.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eden

    20. avgust 2018 | 15:57

    Ogroman gubitak i za struku i za poroducu i prijatelje. Laka mu zemlja.

  • plavi safir

    20. avgust 2018 | 15:14

    Saučešće porodici! Velika tragedija, dete neće nikad upoznati oca... Tuga

  • Miroslav Zivanovic

    20. avgust 2018 | 21:20

    Profesor T.Dragovic mi je predavao na masinskom fakultetu.Bio je sjajan profesor i bez sumnje je preneo svoje znanje i sjajne osobine svom sinu.Velika je to tragedija.Saucesce porodici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA