Božidar dobio nanogicu za pretnje Vučiću, ali ju je isekao i pobegao u Crnu Goru

Samo nekoliko dana od prebacivanja u kućni zatvor, Filipović je isekao nanogicu i pobegao u Crnu Goru gde je opet uhapšen

  • 21

Zbog pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, Treći osnovni sud u Beogradu je sredinom jula osudio na 11 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor (nanogicu) Božidara Filipovića (53), saznaje Tanjug.

Filipović je javnosti poznat od septembra 2017. kada je iz revolta prema parking servisu zapalio svoj džip “porše kajen”.

Međutim samo nekoliko dana od prebacivanja u kućni zatvor, Filipović je isekao nanogicu i pobegao u Crnu Goru gde je opet uhapšen.

Naime, presudom je Filipoviću, pored kazne kućnog zatvora, izrečena i mera proterivanja stranaca od tri godine jer crnogorski državljanin, a ovde nema ni prebivalište, ni boravište, a pasoš ne može da dobije jer je u Srbiji više puta bio osuđivan.

Boždar je pretio predsedniku Srbije; Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Filipović je krajem maja bio uhapšen na jednom novobeogradskom splavu gde je izrekao pretnje Vučiću i Stefanoviću, a nakon presude je iz pritvora prebačen u svoj stan uz elektronsku nanogicu, preko koje je praćeno njegovo kretanje.

Međutim, nakon nekoliko dana Filipović je samoinicijativno isekao nanogicu i pobegao za Crnu Goru, gde je opet uhapšen zbog pretnji gostima u jednom kafiću u Petrovcu, gde je vitlao pištoljem.

Nakon što je primećen njegov nestanak, beogradski sud je raspisao poternicu za njim, a kazna kućnog zatvora mu je preinačena u klasični - efektivni zatvor.

Pretnje su upućene i ministru Stefanoviću; Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U ovom slučaju Srbija ne može da traži izručenje zbog izdržavanja kazne zatvora, jer prema sporazumima sa Crnom Gorom, izručenje po tom osnovu može da se traži kada je u pitanju kazna zatvora preko dve godine.

Srbija može da traži eventualno od Crne Gore da prizna našu presudu i da Filipović u svojoj matičnoj državi izdrži kaznu na koju je osuđen zbog pretnji srpskom predsedniku i ministru.

Protiv njega se inače vodi još nekoliko postupaka pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, zbog sličnih krivičnih dela.

Filipović je krajem septembra prošle godine spalio svoj skupoceni "porše kajen" u Beogradu.

U izjavama za medije rekao je da je to učinio iz revolta prema "Parking servisu" i aktuelnoj vlasti koja ga, kako tvrdi, pritiska i uništava, ali i zbog toga što je ponovo odbijen za srpsko državljanstvo i ne može da investira svoj milionski kapital.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    21. avgust 2018 | 14:27

    Pretiti predsedniku drzave, pa to je necuveno.

  • Govedarica

    21. avgust 2018 | 21:53

    Plitka pamet. Ništa mu to neće značiti. Kad ga ponovo uhvate biće strožija kazna.

  • Divna

    21. avgust 2018 | 14:53

    Muka mi je vise od Crnogoraca do juce su hrabri a cim bude gusto podviju rep i beze za CrnuGoru JUNACINE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA