≫ 

Planirao je da ode u Ameriku, i da nastupa za neki NBA klub: Majka i bliski prijatelji dečaka koji se obesio ispričali kakav je Robert zaista bio

Maloletnik je najverovatnije izvršio samoubistvo vešanjem o cev radijatora u dnevnoj sobi

  • 2
Bešenje, Obesio se, obešenjak, obesiti se, samoubistvo, omča Foto: pixabay.com

"Moj sin nikada nije bio problematičan. Naprotiv, bio je veseo, dobar dečak, posvećen sportu. To što je učinio, mislim da je bilo neka vrsta eksperimenta, a kakvog, još ne znam. Valjda je hteo da proveri koliko je izdržljiv... Sigurna sam da nije mislio da će se to na takav način završiti - ophrvana bolom zbog iznenadnog gubitka petnaestogodišnjeg Roberta, ovo je u suzama ispričala Izabela Mugoša, majka pokojnog dečaka.

Jeziva tragedija u Novom Sadu: Petnaestogodišnjak se obesio u stanu

Mladog i uspešnog košarkaša, zatekla je mrtvog u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, u ponedeljak u kasnim popodnevnim satima, pišu "Večernje novosti".

Ilustracija Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Maloletnik je najverovatnije izvršio samoubistvo vešanjem o cev radijatora u dnevnoj sobi, a u stanu nisu otkriveni tragovi koji bi ukazivali da se tu dogodio neki sukob.

- Razgovarali smo pola sata pre toga preko telefona, i zamolila sam ga da me sačeka kod kuće jer mi je rekao da hoće da ide na još jedan trening - govori ucveljena majka o onome što se dešavalo pre tragedije. - Zaista ne mogu da shvatim šta se dogodilo!

Mladić je bio depresivan Foto: Pixabay.com

Petnaestogodišnjak se uspešno bavio sportom, trenirao je košarku, a za desetak dana je trebalo da pođe u gimnaziju "Isidora Sekulić", koju je upisao posle svršene novosadske osmoletke "Petefi Šandor".

- Govorio je da će u gimnaziji morati mnogo da uči i da zbog toga sada želi da treninge pojača još jednim - govori majka o sinovljevim planovima.

- To što se sada pojavljuje u pojedinim medijima da je koristio marihuanu, i da su to rekle dve njegove drugarice, od kojih mu je jedna od njih simpatija, ubeđena sam da nije tačno. Sa sinom sam o svemu uvek imala otvorene razgovore, pa i o tome.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

U to su ubeđeni i Robertovi drugovi iz osnovne škole, koji su se u utorak okupili ispred zgrade. Kažu da je Robert bio posvećen sportu, i sve je podredio košarci.

- Prošle nedelje na košarkaškom turniru, ovde u Novom Sadu je osvojio nagradu, proglašen je najboljim centrom - kaže dečakov drug sa kojim se družio još od vrtića. - Planirao je da posle srednje škole ode u Ameriku, i da jednog dana, na parketu između dva koša, nastupa za neki NBA klub.

Po onome što su Robertovi prijatelji primetili prethodnih dana, petnaestogodišnjak je bio pomalo depresivan, a to su, kako vele, protumačili na osnovu nekih tužnih pesama koje je "kačio" na društvene mreže.

- Verovatno kada je bio sam, bio je takav. Kada je bio u društvu i na košarkaškom terenu, na njemu se ništa nije moglo primetiti - kaže jedan od drugova. - Nikada nije bio nasilan, i sve je uvek rešavao rečima. Otvoreno smo često razgovarali, a jednom mi je rekao da mu je teško što odrasta bez oca koji ih je napustio. Kasnije o tome više nikada nismo razgovarali.

MEMORIJALNI TURNIR

Mladi košarkaš je dva dana pre tragedije promenio klub i počeo da igra za novosadski KK Star. Zbog njegove velike ljubavi prema igri između dva obruča, drugovi nameravaju da narednih dana organizuju memorijalni turnir posvećen Robertu.

- Želimo da se na nekom zidu ili fasadi oslika mural sa Robertovim likom - kažu dečakovi drugari. - I na taj način hoćemo da sačuvamo uspomenu na njega i njegovu dobrotu i plemenitost.

VIDEO Čovek se otkačio sa litice visoke 2 kilometra i skočio u smrt:

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA