≫ 

Rekla sam sinu da kupi sve lepo za moju mrtvu unuku i snahu: Bebu sahranjuju na grudima majke (FOTO)

- Jutros da skuvam kafu, svi tu i meni se ote:"Ajde, Suzo ti!" A onda shvatim da mi je nema - neutešna je baka Danica

  • 12

Zla kob koja je zadesila porodicu Bogdanović iz sela Kostenica kod Prokuplja obavila je ceo kraj u crno. Sada čekaju da Vitomir (42) u Nišu preuzme svoju tragično nastradalu suprugu Suzanu (33) Bogdanović, koja je nakon saobraćajne nezgode podlegla povredama, kao i beba koju je prerano rodila u prokupačkoj bolnici u porodici Bogdanović muk i jecaj.

- Eto, umesto da se radujemo i veselimo bebi, treba da ih ispratimo. Velika je ovo tragedija, da je sreće da je išlo redom. Trebalo je ja da umrem, a ne moja snaha. Malopre me zove sin koji u Nišu čeka da je uzme i pita da li nešto da kupi za bebu. Rekla sam mu da kupi sve i da je lepo obuku - kaže nam kroz jecaj Vitomirova majka Danica koja je u kući sa njihovim sinovima Stefanom (14) i Danilom (11).

Ona dodaje da će beba i majka biti sahranjene u istom kovčegu, a da će devojčica biti položena na majčine grudi.

- Jutros da skuvam kafu, svi tu i meni se ote:"Ajde, Suzo ti!" A onda shvatim da mi je nema. Kako ćemo sada? Šta da radimo bez nje i bez unuke? Planirali su narednog ponedeljka da kupe sve za bebu, a sad ne znam - dodaje Danica.

Suzanina svekrva Danica/ Foto: Telegraf

I dok prima saučešće, kao da ne zna na koju stranu da se okrene, pa čas ovamo, čas tamo. I ostali tiho hodaju pognute glave.

- Sinoć je bilo strašno. Vitomir je plakao, pričao kako se desilo. Vraćali su se iz Prokuplja jer su bili na kontroli pošto joj je termin za porođaj bio 10. septembar. Kupili su i namirnice. Rekao mi je da se auto samo stvorio ispred njih. Suzana je sama izašla iz automobila, pitala ga da li je povređen, a onda pala ispred kola u nesvest. Sam je pokušavao da je povrati. Vikao je da je trudna i da mu pomognu, ali ni vozač automobila, hrvatski državljanina Ž. P. koji živi u Nemačkoj, ni devojka koja je bila sa njim nisu prišli - priča nam Vitomirov rođak koji je među prvima bio na licu mesta.

Smrskani automobil/ Foto: Telegraf

On dodaje da je Suzana bila čelik žena. Sve je radila sa Vitomirom. Po celu zimu su rezali voće.

Suzana i Vitomir/ Foto: Telegraf.rs

- Samo su od poljoprivrede živeli. Pošteni i vredni ljudi. Ona je sve poslove radila sa njim. Evo pre deset dana brala je šljive. I zaista joj nikada ništa nije bilo teško. Vi nemate pojma koliko je to bila vedra i dobra žena, a njihov brak je bio idealan i svima uzor u selu. I kuću su krenuli da prave. Ciglu po ciglu zidali su zajedno - dodaje naš sagovornik.

Žarko P. će danas biti sproveden kod zamenika tužioca Osnovnog tužilaštva u Prokuplju i saslušan kod sudije za prethodni postupak, nakon čega bi trebalo da se zna da li će mu se odrediti pritvor. Prema našim saznanjima ni Vitomir ni Žarko P. nisu imali alkohol u krvi.

Porodica Bogdanović prima saučešće/ Foto: Telegraf

Telo bebe Vitomir će moći da preuzme sutra, pa se pretpostavlja da će sahrana da se obavi nakon

toga.

VIDEO Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bezimenka

    30. avgust 2018 | 15:21

    Kakva je to zena ljudi moji, kakvav je to brak. Vredni, radni, posteni, nasmejani i vedri ljudi, mrava u zivotu zgazili ne bi. Od bede nevidjene do pristojnih zivotnih uslova, umesto kuce od blata izgradise sami kucu, kao sto pise ciglu po ciglu. POkojna Suzana je na mesalici radila kako bi ustedeli novac za dalje radove. Sve samo zajednicim trudom i radom. Decica predivna i vredna, za primer, barabar sa roditeljima rade citave godine. Porodica za primer koja se danas retko vidja. Jedan skot u sekundi sve ugasi. Pocivaj u miru draga Suzana, neka andjeli cuvaju tebe i tvoju bebicu.

  • Vesna

    30. avgust 2018 | 17:13

    Uh, prepuče mi srce! Nisam znala da je i bebica preminula... Najdublje saučešće porodici, teško mi je kao da su moji...

  • Nevena

    30. avgust 2018 | 16:24

    I dalje sam u neverici da je onako divno stvorenje napustilo ovaj svet. Sa stomakom do zuba je do pre par dana sljive brala, radila sve sto muskarac izdrzao ne bi, mlada a opet vredna i maksimalno radna, dobra majka, zena, snajka, po ceo dan na polju a kuca cista kao apoteka. Zena od celika. Boze dragi, zasto? Neka te andjeli cuvaju Suzo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA