≫ 

Stršljeni ubice ponovo napadaju: Poginuo muškarac u Nišu dok je uklanjao gnezdo

S.S. je pozvao vlasnik jedne od vikendica kako bi mu pomogao da izmeste ili unište gnezdo stršljenova

  • 5

S.S. (78) iz Niša poginuo je danas u selu Gabrovac dok je uklanjao gnezdo stršljenova koje se nalazilo kod jedne vikendice. Nesreća se desila oko 17 časova a ekipa Hitne pomoći koja je izašla na teren mogla je da konstatuje samo smrt.

Kako nezvanično saznajemo, S.S. je zatečen kako leži na zemlji bez znakova život, sa povredom glave verovatno od pada.

- Obdukcijom će biti utvrđeno da li je umro od ujeda stršljenova pa pao, ili je pao pa su ga stršljenovi izujedali. On je imao povredu glave pa se ne isključuje ni mogućnost da je smrt nastupila usled pada - kaže naš izvor.

Ženu napali džinovski stršljenovi: Umrla je posle 150 uboda

S.S. je pozvao vlasnik jedne od vikendica kako bi mu pomogao da izmeste ili unište gnezdo stršljenova koji su se "skućili" tik uz vikendicu, znajući da je ovaj navodno iskusan u tome.

- Kada je S.S. došao, počeo je da uklanja gnezdo, penjući se na merdevine. Ali, iznenada se pojavio veliki roj stršljenova pa se vlasnik vikendice udaljio oko 20 do 30 metara od kuće, plašeći se da ga ne izujedaju. Onda je uočio da S.S. leži na zemlji. Nije se pomerao pa je odmah pozvao Hitnu pomoć - dodaje naš izvor.

Za sada se ne zna da li je S.S. preminuo zbog ujeda Foto: Pixabay

Lekari Hitne pomoći su nažalost mogli da konstatuju samo smrt pa su odmah obavestili policiju oko 17.35 časova da imaju preminulu osobu u Gabrovcu sa povredom na glavi.

Kako je nastradao S.S. znaće se tek posle obdukcije. Ne isključuje se ni da je napad stršljenova direktno doveo do smrti jer ih je veliki broj uočen oko neposredno nakon nesreće pored tela nastradalog čoveka, kao ni da je umro od posledica pada.

VIDEO: Opojnim mirisom pozivaju roj: Zašto i kada stršljenovi ubijaju?

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novisad

    30. avgust 2018 | 20:26

    U takvu akciju se ne ide tako nepripremljen, obavezno obući zaštirno odelo, rukavice i pokrivač za glavu sa mrežicom, a u rukama let lampa sa plamenom velike toplote. Sve brzo gori i nema posledica od napada preživelih szršljenova. Tu se više sigurno neće vratiti!

  • Realno

    30. avgust 2018 | 20:55

    Lepo platiš, dođe čovek uništi gnezdo stršljena i mirna Bačka.

  • 3OPAH

    31. avgust 2018 | 10:49

    Nedozvoljeno je prema eu poglavlja da se uništi štršljensko i li bilo koje gnezdo treba prijaviti nadleznim organima to je njihov posao ne smete to dirati pa i pred kućom na vaša vrata da se gnezde kada ćete u eu ponašajte se propisno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA