Otac "škaljarskog" vođe: Moj sin je otet i prebačen u Srbiju, Crnogorci su ga se odrekli

- Crnogorski državni organi nisu ništa preduzeli kako bi zaštitili Jovana, koji je crnogorski državljanin, već su dozvolili da bude bukvalno kidnapovan i odveden u treću zemlju - rekao je Vukotić

  • 9

Vesko Vukotić, otac Jovana Vukotića, za crnogorske medije je posle hapšenja i deportacije sina u Srbiju saopštio da je Jovan Jovica Vukotić samo nekoliko sati nakon hapšenja u Turskoj specijalnim avionom odveden u Beograd "iako ga Beograd ne potražuje".

Vukotić je optužio crnogorske državne organe da nisu ništa preduzeli kako bi zaštitili Jovana, koji je crnogorski državljanin, već su, kako tvrdi, dozvolili da bude bukvalno kidnapovan i odveden u treću zemlju.

Sud u Beogradu odredio vođi "škaljaraca" pritvor od 30 dana

Odrekli se državljanina

On je saopštio da mu je motiv za obraćanje javnosti želja da iznese istinu o hapšenju njegovog sina Jovana Vukotića, za kojim je bila raspisana potraga radi izdržavanja zatvorske kazne od tri meseca.

- Vidim iz sredstava informisanja da je taj slučaj zastareo i da poternica nije bila na snazi, pa me čudi da se pola rukovodilaca crnogorskog MUP uputilo u Tursku da ga traži - naveo je Vukotić u obraćanju crnogorskim medijima i potvrdio da je njegov sin Jovan uhapšen u iznajmljenom stanu u Antaliji.

Uhapšeni Jovica Vukotić Foto: Facebook/ Jovica Vukotić

- Kad su ga uhapsili, o jadu su se zabavili šta će s njim. Nema nikakvo nedelo učinjeno u Turskoj, osim što je imao tuđi pasoš, a to je za njih beznačajna stvar. Crna Gora se nije zainteresovala za svog građanina, pa da od Turske traži da ga deportuju u domovinu. Zato se zainteresovala Srbija i poslala specijalni avion da ga nekoliko sati od hapšenja praktično kidnapuju i dovedu u Srbiju iako ni tamo nema nikakav prekršaj.

- Ne znam koja se to zemlja odriče svojih državljana ako ih već tako neumorno prate i potražuju, a kada ih pronađu, predaju ih drugim državama koje ih ne potražuju - naglasio je Vukotić i pojasnio zbog čega je njegov sin imao dvojno državljanstvo.

Hteo da živi u Srbiji

- Jovan od 23. 11. 2012. godine ima srpski pasoš i imao je ozbiljnu nameru da se s porodicom preseli u Beograd i u toj evropskoj metropoli školuje decu i ostane da živi, zbog lošeg stanja u Crnoj Gori. Kada je upozoren da se mora odreći jednog da bi zadržao drugo državljanstvo, bilo je logično da zadrži crnogorsko.

- Preko advokatske kancelarije iz Podgorice obratio se ambasadi Srbije za poništenje srbijanskog državljanstva i vratio im putnu ispravu. Dana 27. 2. 2018. godine MUP Crne Gore obustavio je postupak oduzimanja državljanstva Crne Gore na osnovu Jovanove izjave da želi da ga zadrži. Srbija mu nije dala otpust iz njihovog državljanstva, tako da mu je njihov pasoš vraćen iako ga on ne koristi - saopštio je, između ostalog, Vukotić.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    13. septembar 2018 | 08:05

    Evo i mi Srbi ga se odricemo pa ga uzmite vi u Crnoj gori ali mu i napravite neki luna park i zoo vrt da ne trazi stalno da ide u Beograd!

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    13. septembar 2018 | 07:28

    E, slatko me čovek nasmeja.

  • WTF

    13. septembar 2018 | 07:15

    Eto, na.eba mukica ni kriv ni dužan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA