Srbija u suzama: Mala Kalina iz Kikinde izgubila je životnu bitku (FOTO)

Srce nije izdržalo terapije protiv tumora do kraja

  • 18

Mala Kalina Radnović (5) iz Kikinde, izgubila je životnu bitku. Sa tugom i bolom prenosimo vest da je juče u 6 sati i 50 minuta preminula hrabra Kalina na Dečjoj klinici u Novom Sadu. Devojčica koja je vodila bitku sa opakom bolešću - tumorom na produženoj kičmenoj moždini i moždanom stablu zauvek nas je napustila.

U poslednjem razgovoru sa Kalininim ocem, Branislavom Radnovićem, saopšteno nam je da je Kalina do sada imala 18 operacija, ona najvažnija trebalo je da se dogodi u Turskoj, u Istanbulu u bolnici "Aci Badem". Nažalost njeno malo srce nije izdržalo terapije do kraja.

Ima nade za malog Dušana: Država razmatra mogućnost o lečenju u inostranstvu

Branislav Radnović, devojčicin otac, ispričao je u ranijem razgovoru da je sve počelo 4.jula prošle godine kada su primetili da Kalina ima poteškoće sa govorom, kretanjem i koncentracijom.

Kalina Radnović vodila je bitku sa opakom bolešću Foto: Privatna arhiva

- Najpre smo pomislili da je u pitanju bezazlena bolest, vodili smo je kod specijalista misleći da su u pitanju krajnici, međutim, njeno stanje se svakim danom pogoršavalo. Iz Opšte bolnice u Kikindi hitno su nas uputili na Instititut za majku i dete u Novom Sadu, tamo smo saznali da je u pitanju ono najgore, da Kalina ima tumor.

BOLNICA U ISTANBULU PRISTALA JE NA OPERACIJU, NOVAC SE SAKUPLJAO NA SVE STRANE

Hitno je već 18.jula imala operaciju - smanjivanja tumora,od tada do poslednjeg dana trajala je njena borba. Dva puta su joj ugrađivali šant, tražili smo pomoć na sve strane jer ni jedna bolnica nije pristala na operaciju:

- Konačno,pronalazi se bolnica "Aci Badem" u Istanbulu koja je spremna da operiše Kalinu, nakon operacije ona bi imala i postoperativni tok, pa zračenje. Operacija je skupa i potrebno je 37.160 evra, plus za postoperativni tok i zračenje - ispričao je nedavno Kalinin otac.

Kikinđani, nisu gubili vreme, širom grada i u selima postavljene su humanitarne kutije za pomoć maloj Kalini. Brojne organizacije, kulturna i sportska udruženja, manifestacije, privatne i državne firme, pojedinci , svi su bili uz malu Kalinu. Novac je sakupljan kako bi mala Kalina mogla da ode na operaciju. Na žalost, njeno srce nije izdržalo do kraja. Kikinđani, ali i svi koji su se borili za život ove male devojčice ostavljaju potresne poruke:

"Neka te anđeli čuvaju", "Počivaj u miru hrabra devojčice","Kikinda plače"….

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuka Cg

    15. septembar 2018 | 10:15

    Duša mala napaćena,anđeo mali kakva tuga..

  • Nikolas

    15. septembar 2018 | 08:47

    GOSPODE BOZE PRIMI ANDJELA U RAJ A KAZNI NATO MONSTRUME KOJI NAM UBIJAJU DECU U POVOJU!!!

  • Milena

    15. septembar 2018 | 10:50

    Neka te andjeli cuvaju ,duso mala,a bog neka olaksa tugu tvojim roditeljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA