U istom trenutku je u 9 gradova u Srbiji privedeno 10 ljudi: Spektakularna akcija srpske policije

Protiv 18 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su za tri raspisana potraga

hapsenje falsifikatora
Foto: MUP

Pripadnici policije su u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije uhapsili su na teritoriji Niša, Kragujevca, Kraljeva, Vranja, Jagodine, Leskovca, Pančeva, Prijepolja i Subotice 10 osoba, protiv 18 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su za tri raspisana potraga.

"Pali" lopovi koji su harali Mačvom i ulivali strah u kosti: Lovili su ih jednog po jednog, a vođa bande dolijao je u zadnji čas

Osumnjičeni se terete da su u periodu od 2012. do septembra 2018. godine izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, privrednih i fizičkih lica za više od 1.200.000 evra.

Policija u Jagodini je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su S. M. (45), odgovorno lice privrednog društva "AMG", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Zbog istog krivičnog dela raspisana je potraga za G. M. (50), odgovornim licem preduzeća "Izvor" iz Paraćina.

On se sumnjiči da je podizao novac sa računa preduzeća "Izvor" na ime isplata otpremnina radnika, a zatim novac uplaćivao na račun "AMG-a" u vlasništvu njegove supruge S.M., umesto da ga isplati radnicima.

Postoje osnovi sumnje da je G.M. na ovaj način pribavio protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu "AMG" u iznosu od oko 1.250.000 dinara, a na štetu radnika preduzeća "Izvor".

Za tri osobe se traga; Foto: MUP

Krivične prijave u redovnom postupku za saizvršilaštvo u ovom krivičnom delu biće podnete i protiv četrdesetogodišnje žene, koja je odgovorno lice računovodstva u preduzeću "Izvor" zbog sumnje da je u poslovnim knjigama evidentirala navedene transakcije kao isplate otpremnina, kao i pedesetšestogodišnje radnice koja je izvršila isplate navedenog novca.

U Kragujevcu je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapšen i zadržan P. T. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera.

On se sumnjiči da je tokom decembra 2017. godine u svojstvu odgovornog lica u preduzeću „RC Servizi Generali“ iz Kragujevca izvršio podizanje novca sa računa preduzeća u jednoj banci, u iznosu od oko 40.000 evra, tako što je dostavio falsifikovanu odluku o službenom putovanju u inostranstvo, a podignuti novac prisvojio za sebe.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su B.Đ. (39), bivše odgovorno lice Gerontološkog centra Mataruška banja, M. V. (58), radnika ovog Centra, i S. P. (1968), odgovorno lice preduzeća „Paleta Petrović“ zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni B.Ć. se tereti da je uz posredstvo S. P. izvršio navodnu kupovinu 135 tona peleta u vrednosti od oko 2.800.000 dinara od preduzeća „Sit Sistems“ iz Beograda.

Širom Srbije odrađena je velika akcija; Foto: Čitalac Telegarfa

Njih dvojica se sumnjiče da su potom sačinili lažnu dokumentaciju o isporuci peleta koju je kako se sumnja M. V. overio potpisom i potvrdio navodni prijem peleta.

Nakon toga je preduzeću „Sit Sistems“ isplaćen navedeni iznos iako stvarnog prometa nije ni bilo. Za O.K. (33), odgovornim licem preduzeća „Sit Systems“, raspisana je potraga.

Osumnjičeni su na ovaj način oštetili budžet Republike Srbije u iznosu od 2.800.00 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su G. M. (43), zastupnika Auto- moto udruženja "Sinhro-R" iz Leskovca i odgovorno lice preduzeća "Mitić prevoz", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

On se sumnjiči da je, u svojstvu zastupnika pomenutog Auto-moto udruženja, krajem decembra 2016. godine izvršio prijem donacije u vidu autobusa "setra“ za koji je po Zakonu o donacijama i humanitarnoj pomoći bio oslobođen plaćanja carine i drugih uvoznih dažbina.

Pomenuti autobus je zatim preregistrovao na preduzeće "Mitić prevoz" i koristio za vršenje delatnosti, a sve u nameri da "Mitić prevoz" izbegne plaćanje carine i drugih uvoznih dažbina, čime je oštetio budžet Srbije za iznos od 2.627.355 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, uhapsili su P. R. (57) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

On se sumnjiči da je kao odgovorno lice Odseka za održavanje premera i katastra nepokretnosti u Nišu, na osnovu zahteva za parcelaciju preduzeća „Niš Ekspres“, u februaru 2014. godine sačinio i potpisao rešenje kojim je izvršena promena namene zemljišta, bez stavljanja zabeležbe o obavezi plaćanja naknade za prenamenu poljoprivrednog u gradsko građevinsko zemljište, kako je to bilo predviđeno tadašnjim Zakonom o planiranju i izgradnji. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Osumnjičeni su se bavili finansijskim kriminalom; Foto: Facebook/ Ilustracija

Pripadnici Ministarstvo unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su B. B. (54) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara. On se sumnjiči da je od maja do kraja avgusta ove godine, lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu 17 fizičkih lica da će im kao zastupnik turističke agencije „Global Veb Travel Servis“ iz Pančeva obezbediti putovanje na željene destinacije, za šta im je uzeo određeni novčani iznos.

Novac koji mu je predat nije uplaćivao organizatorima putovanja, čime je pričinio štetu navedenim licima u ukupnom iznosu od 2.397.044 dinara, za koliko je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Njemu je je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su, u saradnji sa Poreskom policijom, B. F. (53) odgovorno lice preduzeća „Gruppotre“ iz Debeljače zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja, dok će protiv još 12 osoba zbog istog krivičnog dela biti podnete krivične prijave u istom postupku.

Osumnjičeni B. F. Se tereti da je kao faktički vlasnik 12 preduzetničkih radnji, u kojima su ostali osumnjičeni bili formalni vlasnici, u periodu od 2013. do 2018. godine podizao gotovinska novčana sredstva sa računa istih i izvršio isplatu u gotovom novcu radnicima koji su bili angažovani za rad na crno i time utajio porez u iznosu od oko 100 miliona dinara.

On se takođe sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2018. godine usluge šivenja obuće u preduzeću „Gruppotre“ kupcima fakturisao preko ovih preduzetničkih radnji, sa ciljem izbegavanja plaćanja PDV-a, u iznosu od oko 24 miliona dinara.

Ukupna šteta po budžet Republike Srbije iznosi 124 miliona dinara. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministartsva unutrašnjih poslova u Vranju, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesetdvogodišnje žene iz Surdulice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ona je osumnjičena da je tokom 2014. godine u knjigu državljana za matično područje sela Suvojnica u opštini Surdulica upisala podatke za jednu osobu i time omogućila licu da stekne državljanstvo Republike Srbije, iako nije bila ovlašćena da vrši navedene izmene za navedeno matično područje.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Akcija, Finansijski kriminal, Hapšenje, Policija

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (6)
Poređaj komentare:
 • Bob

  E znog takvih kriminalaca i lopova nasa drzava propada a nazalos to se radilo decenima samo napred mora se stati jednom za uvek tom kriminalu ida posten narod ove drzave moze da pocne da zivi normalno?

 • Z
  Zoran Veteran

  Kroz Srbiju prošao Uragan Florens, e pa sad lepo svi u aps, jedino sudstvo da ne pusti..

 • P
  PETAR 1

  Ali, zato je sud danas bez mnogo pompe oslobodio 156 osoba koje je milicija spektakularno uhapsila pre nekog vremena.

Albanka na srpsku granicu došla okićena zlatom, a onda su joj otkrili bogatstvo u džepu i prtljagu

Policija zatekla mladića kako gura kolica, telo svog brata: Ubistvo u uglednoj šabačkoj porodici

Članovi porodice Svetlane i ćerke Anđele koje su poginule u snu: Čekali smo poziv koji nije stigao

Mesecima kidao ženama lančiće sa vrata nasred ulice: Uhapšen mladić (28) koji je plen prodavao dalje

Mladić (20) uhapšen zbog ubistva brata (24) u Šapcu: Sumnja se da ga je udarao po glavi do smrti!

Biciklista poginuo na licu mesta kada ga je vozač automobila oborio: Teška nesreća u Futogu

Provalio u kancelariju firme u Nišu i obio sef: Ukrao skoro 4.000 evra, ali je ubrzo "pao"

Kruže dve verzije priče o utapanju Stefane (14): Porodica i grad u šoku, ponavljaju iste reči

Preokret u istrazi masakra u Jabukovcu: Uhapšen komšija Kazimirovića, nestalo 100.000 evra?

Roditelji Mile (2) grlili beli sanduk: Sahranjena devojčica koja se utopila na Vlasinskom jezeru

Misteriozni nestanak, nerazjašnjena ubistva, pronađeni skeleti: Gradić u Vojvodini kao iz krimića

Muškarac kod Smedereva se zapalio pokušavajući da upali kuću: Plamen zahvatio i njegove roditelje

Pitali smo bolnicu u Aleksincu o smrti bebe i porodilje u 10 dana, dali su samo 4 kratka odgovora

Maloletnici krali na bazenu u Požarevcu: Iskoristili trenutak, pa krali torbice pune para i telefona

Požar buknuo u kući u Novom Sadu: Pronađeno telo muškarca u delu doma koji nije zahvatila vatra

I članovi porodice četvorostrukog ubistva kod Jabukovca pod lupom, a ovo je mogući razlog

Detalji krijumčarenja devojčice (9) sa Kosova: Vozač rekao da se dete igralo i sakrilo u gepeku

Muškarac preminuo na bazenu "Čair" u Nišu: Samo što je ušao u vodu, izdalo ga je srce

Kragujevčanin vređao ekipu Hitne pomoći u svojoj kući, pretio, pa im polupao staklo na sanitetu

Naoružan pištoljem je opljačkao pumpu, a sada luta Beogradom: Ako ga vidite, odmah zovite policiju!

Kolege u suzama nakon smrti Svetlane i njene ćerke u Bugarskoj: Bila je duša naše televizije

Muškarac pao sa merdevina u podrumu i poginuo, radnik se survao sa gradilišta u Beogradu i preživeo

Turčin sa sinom krenuo BMW-om iz Nemačke kroz Srbiju, a crnu torbicu napunio sa 283.550 evra!

Jedan vozio Loznicom sa 4,14 promila u krvi, drugi jurio 257 na sat auto-putem. Ovo su njihove kazne

Poznat identitet muškarca koji je upucan na Dorćolu: Kimijevac odranije poznat policiji

Stric bebe umrle u Aleksincu tvrdi da su lekari rekli: "Da smo bili pola sata brži, dete bi živelo"

Majka i ćerka iz Srbije stradale su u snu u Bugarskoj, a ova povreda za njih je bila fatalna

Meštani Jabukovca u strahu: Veruju da je počinilac četvorostrukog ubistva bio na sahrani žrtava

Pucnjava na Dorćolu, ranjena jedna osoba

Otac i maloletni sin uhapšeni na Merdaru zbog krijumčarenja devojčice

Telo devojčice (14) pronađeno u reci Savi

Saobraćajna nesreća kod Suve reke: Jedna osoba poginula, četvoro povređeno

Tragedija kod Aleksinca: Ženu kolima pregazio Nemac dok je prelazila auto-put

Otac male Mile koja se ugušila na Vlasinskom jezeru: Došli smo na odmor, a dete vraćamo u sanduku

Tatjana tvrdi da je bila ucenjena: Ovo bi mogao da bude razlog zbog kog je platila da joj ubiju muža

Još jedna tragedija u aleksinačkoj bolnici, beba mrtvorođena

Tragedija u Šapcu: Radnik pokušavao da otkloni kvar na liftu, pa pao sa četvrtog sprata i poginuo

Ministarstvo zdravlja o smrti deteta na Vlasinskom jezeru: Hitna je stigla za 12 minuta

Uhapšen taksista iz Novog Pazara: Polno uznemiravao devojku, ona jedva uspela da pobegne iz kola

Dete u Pančevu se otrovalo benzinom, prebačeno u Beograd

"Pomozite, ljudi! Guši nam se dete": Priča očevica sa Vlasinskog jezera posle smrti devojčice (2)

Privođenja na auto-putu: Jedan divljao 250 km/h, dvojica kroz tunel čak 180 km/h. Ovo su kazne

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima