• 4

Pre 24 godine navijač Rada ušetao je u kafić na Vidikovcu i ispalio više hitaca u Ivana Pavlovića: Danas je osuđen na 13 godina zatvora

Za krivično delo ubistvo najviša zaprećana kazna je 15 godina zatvora

 • 4

Nakon ponovljenog drugostepenog suđenja, Apelacioni sud u Beogradu je ponovo preinačio oslobađajuću presudu i jednog od vođa navijačke grupe Rada "United force" Dragana Supurovića osudio na 13 godina zatvora zbog ubistva Ivana Pavlovića, u septembru 1994. godine u kafiću Tržnog centra na Vidikovcu, kada su ranjene još dve osobe.

Suđenje je ponovljeno po nalogu trećestepenog veća Apelacionog suda koje je zimus ukinulo drugostepenu presudu, kojom je Supurović bio osuđen na istu kaznu.

Ubijeni Radovac bio član organizacije "Srbska čast" i deo nekadašnje Supine ekipe, ali ubistvo nema veze sa navijačkim obračunom (FOTO)

I na novu presudu odbrana Supurovića ima pravo žalbe trećestepenom veću Apelacionog suda, objavljeno je na sajtu tog suda.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu, koja je sada preinačena, Supurović je u aprilu 2016. godine bio oslobođen optužbi, kao i S.P. kojem je Apelacioni sud potvrdio oslobađajuću presudu.

Supurović je bio jedan od vođa Rada, Foto: Telegraf

U obrazloženju nove osuđujuće presude se navodi da je Supurović osuđen, jer je 22. septembra 1994. godine u bašti kafića ubio Ivana Pavlovića i pri tome je doveo u opasnost živote više lica.

U presudi piše da je on je nakon ulaska u kafić prišao stolu za kojim je sedeo Pavlović i sa udaljenosti većoj od jednog metra iz pištolja ispalio više hitaca u njega i ubio ga. Ispaljenim hicima pogođeni su i gosti kafića ošteceni A.M. i M.N i zadobili lake telesne povrede.

U obrazloženju odluke, navodi se da je po stavu Apelacionog suda dokazano da je Supurović pucao i sa četiri projektila pogodio u telo Pavlovića, kao i da je doveden u opasnost život više lica koji su sedeli za stolom kao gosti u kafiću.

Prilikom odlučivanja o krivičnoj sankciji Apelacioni sud je imao u vidu društvenu opasnost izvršenog krivičnog dela i stepen odgovornosti okrivljenog. Ceneći otežavajuće okolnosti, sud je, kako se navodi u odluci, imao u vidu njegov raniji život, dok nije našao postojanje olakšavajućih okolnosti.

Za krivično delo ubistvo najviša zaprećana kazna je 15 godina zatvora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Beograd

  17. septembar 2018 | 14:34

  Dok su neki mladići ginuli na ratištu tada ovi se ubijali međusobno.Ološ i gamad srpskog društva.Pa posle veličate Kneleta i ostalu bagru

  38
  2

  Podelite komentar

 • Viki

  17. septembar 2018 | 12:11

  Koliko je godina imao ovaj optuženi 94 god

  25
  1

  Podelite komentar

 • Zar je bitno

  17. septembar 2018 | 12:41

  Za krivicno delo Ubistvo kazna je od 5 do 40 godina i kazna se odredjuje na osnovu okolnosti i nacina na koji je krivicno delo ucinjeno.

  22
  1

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima