Pacijent pre samoubistva u Vranju dobio epi napad i pobegao iz bolnice: Kada su ga smirili, krenuo da namešta krevet, okrenuo se i skočio

Nakon pada je zadobio teške, životno ugrožavajuće povrede grudnog koša, glave i trbuha, zatim je prestao da diše

  • 4

Pacijent A. S. (60) iz sela kod Vranja skočio je sa trećeg sprata Internog odeljenja vranjske bolnice, a sat vremena kasnije je i preminuo. U Zdravstvenom centru u Vranju kažu da "postupaju u skladu sa propisanim procedurama za takve slučajeve".

- Komisija za unutrašnji stručni nadzor obaviće potrebne analize i izveštaj dostaviti Ministarstvu zdravlja i svim nadležnim organima i instuticajama, kako to zakon nalaže - kažu u ovom centru.

Strava u vranjskoj bolnici: Pacijent se bacio sa trećeg sprata, a godinama se već dešavaju čudne stvari

Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje, lekari i dežurno osoblje koje je učestvovalo u lečenju i zbrinjavanju preminulog pacijenta izražavaju iskreno saučešće porodici - navodi se u saopštenju u kome se detaljno opisuje kako je pacijent, koji je preminuo nakon skoka sa Internog odeljenja, "medicinski opserviran".

- Pacijent starosti 60 godina iz mesta Ravni Del primljen je na Interno odeljenje Bolnice Vranje 20. septembra sa povredom na nozi. Zbog poremećaja u krvnoj slici, zadržan je na odeljenju. U toku dana je prebačen na Hirurgiju zbog previjanja rane zadobijene povredom, gde je dobio epileptični napad, pao i povredio se u predelu glave - objašnjavaju u ovoj bolnici.

Organizovan je konzilijarni pregled lekara interniste, neurologa i psihijatra. Pacijentu je prepisana odgovarajuća terapija, nakon čega je on zaspao. Pacijent je potom bio vidno uznemiren konfuzan i u jednom trenutku je pobegao iz bolnice. Dežurno medicinsko osoblje je obavestilo službenike policije i on je u pratnji policajaca vraćen na odeljenje.

Bolnica u Vranju, Foto: Telegraf

- Medicinsko osoblje je u više navrata tog dana pozivalo rodbinu pacijenta kako bi ih obavestili o njegovom zdravstvenom stanju. Tokom popodneva nastavio je sa istim uznemiravajućim ponašanjem, zbog čega je dežurni lekar pozvao psihijatra. Psihijatar je obavio razgovor, pregledao pacijenta, propisao terapiju koju je pacijent primio i on se smirio - stoji u saopštenju.

Nakon posete psihijatra, u 21 sat, pacijent je krenuo da namešta krevet i priprema se za spavanje u prisustvu dežurnog medicinskog osoblja i lekara sa Internog odeljenja.

- Dok je dežurni lekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama, pacijent je skočio kroz prozor bolesničke sobe na trećem spratu Internog odeljenja, o čemu su dežurnog lekara obavestili drugi pacijenti. Pacijent je pao je na krov barake ispod prozora i u tom trenutku je bio živ. Dežurni lekar sa ekipom je odmah sišao do pacijenta, obaveštena je Hitna medicinska pomoć i policija, čije su se dežurne službe takođe rekordno, za par minuta našle na licu mesta. Nakon pada zadobio je višestruke povrede, politraume i povrede glave - kažu u zdravstvenom centru.

Policija je obavila uviđaj, Foto: Marko Jovanović

Pacijentu je ukazana potrebna hitna lekarska pomoć, uz anesteziološku ekipu urađena je rendgen dijagnostika. U toku dijagnostike gde su konstatovane teške, životno ugrožavajuće povrede grudnog koša, glave i trbuha sa komplikacijama, pacijent je prestao da diše. Intubiran je i primenjene su sve mere urgentne kardiopulmonalne reanimacije.

I pored svih zakonom prospisanih i preduzetih medicinskih mera, pacijent je, nažalost, preminuo u 23.15 časova.

Nadležni organi su obavili uviđaj.

Nije naložena obdukcija zbog nepostojanja sumnjivih okolnosti i mrtvozornik je napisao umrlicu - kaže se u saopštenju ZC Vranje.

(Telegraf.rs/Vranje news)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    23. septembar 2018 | 08:32

    A jel to bilo baš tako Bog će znati

  • Mitzy

    23. septembar 2018 | 11:42

    Neznam kako je u drugim bolnicama.U vranje je horor.Nedaj boze da se razbolis ili budes dement da nemozws i neznas da kazes kako ti je.Sve sam to dozivela obilazeci majku koja je probela gotovo mesec dana tamo.Pomoci takvima gotovo i nema.Novac ne pomaze .Mozes ti dati koliko zelis stanje je uvek isto.Moja mama je ubrzo preminula a ja naucila lekciju.Necu da ostarim u vranje ne nikad visr tamo.

  • ljiljana

    24. septembar 2018 | 07:29

    Bolnica u vranju nije bolnica nego svinjac i zdrav da odes ima da se razbolis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA