Rusija je sa granice vratila zaražene nektarine, ali su proizvođači podmitili inspektora i pokušali otrovno voće da prodaju u Srbiji

Njihovim hapšenjem pripadnici MUP-a sprečili su da se zaraženo voće nađe na slobodnom tržištu

  • 5

Sedam osoba uhapšeno je zbog pokušaja da zaražene nektarine vraćene iz Rusije ponovo prodaju u Srbiji. 

Uhapšeni su A.C. (35) i A.C. (62), odgovorna lica privrednog društva „Coja promet“ iz Aleksinca, N.J. (45) i S.M. (29), zaposleni u ovom privrednom društvu, G.J. (43), odgovorno lice preduzetničke radnje "Župski melem" iz Tuleša, N.M. (53), odgovorno lice "Minakproma" Perčin, i P.P. (65), fitosanitarni inspektor u Ministarstvu poljoprivrede.

Lekari se bore za život tinejdžera koji se upucao u Novom Sadu: Pred prijateljima se igrao pištoljem koji je slučajno opalio

Sumnja se da su se A.C, A.C. i N.J. dogovorili sa N.M. i organizovali da kamion sa tovarom nektarina, zaraženih bakterijom monilija koji je vraćen kao neispravan iz Ruske Federacije, bude najpre dovezen u destileriju "Župski melem" u selu Tuleš, radi navodnog uništenja po rešenju Ministarstva poljoprivrede, da bi zatim zapravo bio vraćen u "Coja promet" u Aleksincu radi dalje prodaje.

Uhapšeni su hteli da vrate u prodaju zaražene nektarine, Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Suat Eman

Njihovim hapšenjem pripadnici MUP-a sprečili su da se pomenuta zaražena roba, čije je uništenje naredila fitosanitarna inspekcija, nađe na slobodnom tržištu.

Uhapšeni fitosanitarni inspektor P.P. osumnjičen je da je navedeno omogućio tako što je u destileriji „Župski melem“ bez potrebne dokumentacije sačinio zapisnik sa neistinitim sadržajem, za šta je kako se sumnja primio mito od 50 evra od G.J., odgovornog lica „Župskog melema“.

Osumnjičeni G.J. je potom kako se sumnja na ime posredovanja zahtevao od preduzeća „Coja Prometa“ dve tone nektarina i 50 evra.

N.M. se takođe sumnjiči da je zbog posredovanja između „Coja prometa“ i „Župskog melema“ tražio i dobio 100 evra, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gambit

    24. septembar 2018 | 15:00

    Ja bi im omogucio prevremen izlazak iz zatvora ... U zatvoru bi dobijali za obrok samo te breskve i kad pojedu sve, slobodni su ...

  • Jeretik

    24. septembar 2018 | 16:31

    Obesiti ih za muda sred Terazija , da ih prvo prolaznici gadjaju tim nektarinama , a posle na robiju ...

  • mima

    24. septembar 2018 | 16:58

    pa ubedite me da nisu prodane kod nas, briga nadlezne za narod, samo da se proda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA