Žrtvu ubio kocem: Ubica iz Knežnice priznao da je dokrajčio komšiju zbog 30 evra, pa novac podelio sa prijateljem (FOTO)

Dvojica meštana Knežice pratila žrtvu u autu, pa ga je jedan od njih ubio udarcima s leđa

  • 6

Policija je uhapsila Nebojšu Miloševića (43) zvanog Neša Žaba iz Knežice, opština Petrovac, zbog sumnje da je u četvrtak ubio Slavoljuba Dragomirovića (66), poljoprivrednika iz Melnice, i njegovog saučesnika Mališu Dragutinovića (56), takođe iz Knežice.

Zločinci iz Knežice ubili ratara iz Melnice: Mrtvom Slavoljubu iz novčanika izvukli 30 evra i pobegli

Prilikom saslušanja u prisustvu njihovih branilaca dodeljenih po službenoj dužnosti, osumnjičeni su priznali dela za koja se terete. Takođe, priznali su da su, posle zločina, iz novčanika ubijenog uzeli oko 30 evra i nešto dinara koje su međusobno podelili. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti predati višem javnom tužiocu u Požarevcu.

Ubijeni Slavoljub Dragomirović Profa Foto: tpknews.com

Slavoljub je navodno krenuo u Petrovac da uzme bicikl sa servisa. Pri povratku, svratio je u jednu prodavnicu da popije pivo.

– U prodavnici je sedeo i Nebojša, poznatiji kao Neša Žaba. Kada je video Slavoljuba sa biciklom upitao ga jel je to njegov bicikl. On mu je potvrdio i pohvalio se da je kupio nov bicikl marke "maunti bajk" i da ga je doterao u servis da ga majstori "utegnu". Žaba mu je zatražio da časti za nov bicikl, što je ovaj i učinio plativši mu nekoliko "zaječarca", koja je ovaj i popio.

Kada je plaćao pivo, Neša Žaba je video da u novčaniku ima dosta para, pretežno deviza. Slavoljub je nedavno prodao njivu i kod sebe je imao, prema rečima prodavačice, jednu novčanicu od 100 i dve od po 50 evra, kao i nešto dinara. Kada je kod njega uočio da ima para Nebojša je pozvao svog prijatelja Mališu da dođe autom po njega, kako bi "matorog odradili" – priča izvor "Tpknews".

Ubica Nebojša Milošević Neša Žaba Foto: tpknews.com

Pošto je Žaba saznao Slavoljubove planove i maršutu njegovog kretanja do kuće u Melnici, ova dvojica su kolima otišli na raskrsnicu puta Knežica-Ranovac i na skretanju za Melnicu sačekali Slavoljuba da biciklom naiđe.

Kod skretanja za Melnicu Slavoljub je sišao i gurao bicikl, zbog uzbrdice. Tada je Nebojša izašao iz auta, dohvatio iz obližnjeg vinograda kolac i pet puta ga udario s leđa u glavu, dok ga je Mališa čekao u kolima. Onda je Slavoljubovo telo bacio u šipražju kanala pored puta.

Saučesnik Mališa Dragutinović Foto: tpknews.com

Kad je nađeno telo, u prvi mah se mislilo da je Slavoljuba neki auto udario i da je vozač pobegao. Međutim, obdukcijom koju je uradio Ljubisav Božić iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra, utvrđeno je da je zadobio pet udaraca u glavu tupim predmetom, i da mu je smrskana lobanja. Usled težina povreda i krvarenja na mozgu Slavoljub je preminuo.

Uskoro su efikasnom akcijom požarevačkih policajaca i Višeg tužilaštva otkriveni počinioci ovog teškog krivičnog dela. Oni su uhapšeni i saslušani. Nebojša je osumnjičen za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a Mališa za saizvršilaštvo. Inače, Nebojša je do sada više puta osuđivan, za krađe, razbojništva i druge imovinske delikte.

Danica Milicanović Foto: tpknews.com

U Melnici smo sreli neke meštane koji su krenuli na sahranu Slavoljubu. Svi o njemu imaju samo reči hvale. – Bio je dobar čovek, svi smo potreseni zbog njegove smrti. Zvali smo ga profa jer je sa svima nama lepo pričao, kao pravi profesor. Prvo smo mislili da ga je udario auto, ali smo posle saznali da su to uradili neki ljudi iz Knežice – rekla je prijateljica Slavoljuba i njegove porodice, Danica Milicanović.

Pokojni Slavoljub bio je poljoprivrednik i živeo sa suprugom i sinom, koji su bolesni i osobe sa posebnim potrebama. Pre sahrane u nedelju njihovo dvorište bilo je puno rođaka, prijatelja i meštana, kao i sveštenik koji je držao opelo.

(Telegraf.rs/ Tpknews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nn

    1. oktobar 2018 | 13:05

    Smrtna kazna a posto je ukinuta 40 godina i da se stave u rudnik da NIKAD ne vide svetlost dana a ne da ih smeste u najnoviji zatvor sa svim udobnostima!

  • RICINUS

    1. oktobar 2018 | 11:48

    Dali je ovo njihovo prvo otkriveno ubistvo?

  • Miki23

    1. oktobar 2018 | 12:53

    Kakvi divljaci zive medu nama. Strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA