≫ 

Advokati odali poštu Miši Ognjanoviću: Ovo ubistvo ne sme da se zaboravi

Ognjanović je ubijen 28. jula ispred zgrade u kojojje stanovao

  • 1

Kolege i prijatelji ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića položili su danas cveće i upalili sveće na mestu gde je on 28. jula ubijen na Novom Beogradu, kada je ranjen i njegov sin.

Miša Ognjanović znao da mu se nešto sprema zbog tajni i poruka Luke Bojovića: Advokatu je 15 dana pre ubistva zaprećeno smrću?

Ovim simboličnim gestom, pored današnje jednodnevne obustave rada, advokati poručuju da ovo "ubistvo ne sme da se zaboravi".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ovo ubistvo ne sme da se zaboravi i mora da se rasvetli, jer je to u interesu svih advokata i svih građana. Advokatura je poslednji bedem odbrane ljudskih prava i svi moraju da postanu svesni da je ovo mnogo širi problem koji prevazilazi ovu tragediju - rekla je za Tanjug advokatkinja Zora Dobričanin Nikodinović.

Ognjanović je ubijen 28. jula oko 20.30 isred zgrade u kojoj je živeo, a njegov 26-godišnji sin je tom prilikom ranjen.

Istragu o ubistvu preuzelo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali ubice i nalogodavci još nisu otkriveni.

Advokati su danas obustavili rad, zbog nezadovoljstva napretkom istraga u ovom ali i u još pedesetak slučajeva napada na advokate.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    2. oktobar 2018 | 07:21

    Advokati moraju da se bore za sprovodjenje zakona pravnog poredaka u Srbiji a ne da mešetare mućkare mutljave strančare korumpiraju prizivabu zlo tenziju sukobe i na kraju odakle kako gradjanski rat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA