• 5

Optužnica za smrt u diskoteci u Nišu: Dvojica mladića mogla bi da dobiju do 12 godina zatvora

Ivan Čolović (26) i Žarko Nikolić (26) optuženi su da su 11. februara 2018. godine u holu noćnog kluba "Kubo klub" Bratislavu Milojeviću (38) naneli teške telesne povrede

  • 5

Ivan Čolović (26) i Žarko Nikolić (26), obojica iz Niša, optuženi su da su 11. februara 2018. godine oko 4 časa u holu noćnog kluba "Kubo klub" Bratislavu Milojeviću (38) iz Niša naneli teške telesne povrede od kojih je umro šest dana kasnije u Kliničkom centru u Nišu, piše Blic.

Detalji kobne tuče u diskoteci: Bratislav se sukobio sa obezbeđenjem kako bi zaštitio prijatelja koji se uspavao za stolom (FOTO)

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Čoloviću i Nikoliću na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela nanošenja teške telesne povrede, za koje se, u slučaju kada je nastupio smrtni ishod, može izreći zatvorska kazna od dve do 12 godine zatvora ako se dokaže njihova krivica.

Milojević je kritične večeri bio sa drugovima u gradu nakon čega su otišli u "Kubo klub", gde je u sitne noćne sate došlo do kobnog sukoba sa obezbeđenjem poznate niške diskoteke.

Napadači bi mogli da dobiju do 12 godina zatvora, Foto-Ilustracija: flickr/N. Feans

Kako se navodi u optužnici, Bratislava je prvo udario Čolović, otvorenom šakom "u predelu između ramena i obraza". On se od udarca zateturao i posrnuo ka okrivljenom Nikoliću koji ga je potom gurnuo rukom, zbog čega je pao na pod.

UDARALI GA "MEHANIČKIM ORUĐEM" U GLAVU

- Onda su mu okrivljeni istovremeno zajedno zadali više odvojenih udaraca nepoznatim tupim mehaničkim oruđem u predelu glave - stoji u optužnici.

U optužnici se konstatuje da su zadobijene povrede glave u vreme nastanka predstavljale "tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom" usled koje je 17. februara u 6.15 časova i preminuo na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

DRUGAR SE USPAVAO ZA STOLOM

Do sukoba u diskoteci, prema nezvaničnim informacijama, došlo je jer se Milojevićev drug uspavao za stolom, pa ga je obezbeđenje izvelo napolje. Bratislav se usprotivio tome nakon čega je došlo do incidenta u kojem je zadobio tešku povredu glave.

Majka nastradalog, Ljiljana Miljković, ispričala je posle tragičnog događaja, da je njen sin bio radnik u “Leoniju” i da je te večeri izašao sa drugovima na piće, te da se zabrinula kada je videla da se nije vratio kući.

Majka ubijenog, Ljiljana Miljković, Foto: Telegraf

Nakon zadobijanja teških povreda glave, pao je u komu iz koje se više nije probudio, uprkos naporima lekara KC Niš da ga održe u životu.

SUĐENJE ODLOŽENO

Suđenje okrivljenima trebalo je da počne juče u Višem sudu u Nišu, ali je odloženo za 2. novembar jer advokat jednog od optuženih Danilo Nikolić nije mogao da prisustvuje ročištu zbog bolesti. On je sudu dostavio urednu medicinsku dokumentaciju o sprečenosti da dođe na suđenje.

Uznemirujući snimak: I ovaj mladić je stradao od ruke obezbeđenja kluba:

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Srbija

    I da dobiju 12g,a nije tako,ulozice zalbu,vratice se na Prvo stepeni,nagodice se za 6god. Napolje su slobodni posle 3,5god. Živi bili pa videli drugačije!!!!

  • Danker

    Za ovakve stvari treba da se kažnjavaju ubistvo sa predumišljajem i kazna max 40 god. Može da se desi nesreća da nehotice povrediš nekoga al ovo dvoje su mogli da prestanu da ga tuku posle drugog udarca ali nisu

  • Sinovac

    Ako je maximalno 12 god onda 12 pa kad izadju neka tako pretuku svog tatu

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima