Ranko Konj 21 dan maltretirao čoveka i držao ga u zatočeništvu: Mučili su čoveka sve dok im nije prepisao stan i kola

Dvojica Beograđana uhapšeni su zbog sumnje da su pod prinudom prisvojili nekretninu, troja kola i elektromaterijal

  • 9

Ranko S. (56) zvani Ranko Konj, građevinski investitor i zelenaš, uhapšen je zbog sumnje da je u septembru prošle godine oteo Igora M. (40) i držao ga u zatočeništvu 21 dan, sve dok mu ovaj nije ustupio stan i kola. Lisice na ruke stavljene su i N.J. (39), desnoj ruci Ranka Konja, koji je, po nezvaničnim informacijama, za njega obavljao sitne poslove.

Kako Srpski telegraf saznaje, Ranko S. je uz pretnje i maltretiranje primorao žrtvu da mu prepiše stan koji je posedovao na Mirijevu i tri automobila.

Zelenaši oteli čoveka, pa ga držali vezanog 21 dan da bi im prepisao imovinu: Ranko konj odranije je poznat poiliciji

Sukob je izbio zbog stana Foto: Pixabay.com

- Ranko Konj i Igor se poznaju duži niz godina, čak su i sarađivali. Igor je električar i radio je struju u zgradama koje je zidao Ranko. Kad je čuo da Igor M. poseduje nekretninu, odlučio je da mu je oduzme po svaku cenu - kaže neimenovani izvor ovog lista.

On je, kako piše Srpski telegraf, počeo da ubeđuje Igora da mu duguje 500 evra.

- Igor je poricao da je bilo šta pozajmio od njega, ali Ranko nije odustajao. Kamata se svakodnevno uvećavala za 1.000 evra! Na kraju je odlučio da ga kidnapuje - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Ranko je, navodno, otimicu isplanirao sa N.J.

Zelenaš je, navodno, izmislio dug Foto: Pixabay/janeb13

- Oni su Igora M. zatvorili u jedan stan koji se nalazi u prigradskom naselju Leštane. Tamo su ga mučili i maltretirali 21 dan. Hranu su mu bacali kao kučetu i nisu mu dozvoljavali da obavlja ličnu higijenu. Držali su ga kao životinju - prenosi izvor Srpskog telegrafa.

Igor M. je torturu navodno trpeo pune tri nedelje, a onda je pristao da potpiše ugovor.

- Otišli su kod advokata koji je napisao kupoprodajni ugovor, a posle toga su ugovor overili kod notara i stan je prešao u vlasništvo Ranka Konja. Pored toga, oni su od žrtve uzeli i elektromaterijal u vrednosti od oko 40.000 evra - dodaje sagovornik ovog lista.

Igor M. je, navodno, 21 dan proveo u zatočeništvu Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Slučaj je otkriven tek nakon godinu dana, kada je Igor M. odlučio da sve prijavi policiji.

- Pretili su da će mu ženu zapaliti benzinom i da će mu pobiti čitavu porodicu. Zbog toga je sve vreme bio u strahu i nikome nije ništa pričao. Tek sada je smogao snage, skupio hrabrost i ispričao kroz kakav je pakao prolazio - navodi neimenovani sagovornik.

HAPŠEN ZBOG ZELENAŠENJA

Ranko S. je odranije poznat policiji zbog zelenašenja, zbog čega je već hapšen. Ipak, to ga nije omelo da nastavi da se bavi ovim poslom, ali i da tako dobijen novac uloži u građevinu.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA