≫ 

Uhapšena međunarodna kriminalna grupa: Rentirali automobile u Italiji, pa ih u Srbiji rastavljali u delove i preprodavali (FOTO) (VIDEO)

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih, policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto delova

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nakon višemesečnog rada na teritoriji Novog Sada, Šapca, Ljubovije i Mladenovca uhapsili su sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe rentirali vozila koja su posle preprodavali. 

Uhapšeni su: M.R. (58) i I.R.(38) iz Mladenovca, Ž.M. (69), M.J. (58) i S.S. (65) iz Titela, R.R. (46) iz Ljubovije i Z.N.(51) iz Novog Sada, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Kriminalci su krali u Italiji, Foto: MUP

Sumnja se da su Ž.M., M.J., S.S., R.R., Z.N., član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Srbiju.

Kradena vozila su rastavljali u delove, Foto: MUP

M.R. i I.R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove.

Kod njih je pronađeno 12 vozila, Foto: MUP

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M.R. i I.R. policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto delova.

Takođe, pretresom kuće Ž.M. u Titelu pronađen je pištolj marke „bereta“ pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Organizatori grupe su u Italiji, Foto: MUP

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Pogledajte kako je izlgledala akcija hapšenja:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA