Čoveku koji je zapalio rastinje i izazvao težak lančani sudar kod Kragujevca preti 12 godina zatvora!

Za ovaj prekršaj zaprećena je i novčana kazna u rasponu od 10.000 do 2.000.000 dinara

  • 11

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje od pripadnika policije da što pre pronađu osobu koja je odgovorna za paljenje niskog rastinja pored auto-puta, što je najverovatnije uzrok teškog lančanog sudara u kome je, nažalost, jedna osoba izgubila život.

- O svemu je obavešteno nadležnom tužilaštvo, po čijem nalogu policija već postupa - izjavio je ministar Stefanović za Tanjug.

Najstrašnija scena danas sa srpskih puteva: Izgubljen život, smrskana vozila, izvija se gusti dim zbog upaljene strnjike (FOTO) (VIDEO)

On je podsetio da je Sektor za vanredne situacije u više navrata prethodnih dana apelovao na građane da ne spaljuju nisko rastinje.

- Međutim, i dalje imamo ljude koji se veoma neodgovorno ponašaju, a nažalost danas imamo i tešku saobraćajnu nezgodu koju je verovatno izazvao dim na auto-putu - rekao je ministar.

Stefanović kaže da policija traga za ćovekom koji je zapalio rastinje, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Ovakve stvari se ne mogu tolerisati i nadam se da će nadležni organi pronaći osumnjičenog i da će on biti adekvatno kažnjen - zaključio je Nebojša Stefanović.

I Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da ne ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju paljenjem rastinja pored auto-puta i upozorava da takva radnja predstavlja i krivično delo.

- Povodom današnjeg lančanog sudara na auto-putu Beograd-Niš, izazvanog dimom koji je nastao paljenjem niskog rastinja pored auto-puta, upozoravamo da prema Zakonu o putevima ova radnja predstavlja prekršaj za koji su zaprećene kazne u rasponu od 10.000 do 2.000.000 dinara - ukazuje u saopštenju resorno ministarstvo.

Navodi se i da je podmetanje požara sankcionisano i Krivičnim zakonikom kao teško delo protiv opšte sigurnosti, kod kojeg je u slučaju smrtnih posledica predviđena kazna zatvora predviđena u trajanju od dve do 12 godina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    18. oktobar 2018 | 19:35

    bio sam u koloni.vatrogasci su izuzrno brzo izvadili povredjeno lice.cuo sam da je nastradao.zao mi deteta.strasno.

  • Zekara

    18. oktobar 2018 | 23:53

    Pa nemojte sad samo da taj vlasnik njive bude uhapsen, njive i dalje gore po Srbiji, svaki vlasnik cija njiva gori mora da snosi posledice, kako novcane tako i jedno god dana zatvora, pa nek razmislja posle, mada oni ni ne znaju sta su uradili, ubedjen sam sto posto

  • Boban

    18. oktobar 2018 | 20:06

    Malo je 12 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA