Drum smrti kod Kragujevca: Ovde su lančani sudari i dim na putu česti, a baš na tom mestu je pre 8 godina bio još stravičniji udes (FOTO)

Zbog dima sa upaljenih njiva pre osam godina desila su se dva lančana sudara u kojima je učestvovalo 10 vozila i samo srećom nije bilo žrtava

  • 16

Mesto današnjeg lančanog sudara kod Batočine bilo je mesto još većeg udesa i pre osam godina, a drum pod dimom ovde je česta slika.

Lančani sudar na delu auto- puta kod skretanja za Batočinu, koji se danas dogodio i koji je odneo jedan život, nije prvi na ovoj relaciji. Zbog dima sa upaljenih njiva pre osam godina desila su se dva lančana sudara u kojima je učestvovalo 10 vozila i samo srećom nije bilo žrtava.

Čoveku koji je zapalio rastinje i izazvao težak lančani sudar kod Kragujevca preti 12 godina zatvora!

U jednom trenutku ništa se nije videlo od dima; Foto: Telegraf

Boban Jezdić, očevidac današnje nesreće na auto- putu kaže da se sve desilo zbog ogromnog oblaka dima.

- Jedan pikap jagodinskih tablica je usporio, u njega je udario beli šleper, zatim bila su i dva auta inostranih tablica, nemačkih i austrijskih, ljudi su Albanci. U njih je udario kamion slovenačkih tablica. Vidljivost je bila možda dva metra, a u jednom trenutku ni toliko- kaže Jezdić.

Jedan od očevidaca; Foto: Telegraf
Ostataka vozila je bilo svuda po putu; Foto: Telegraf

I Nevenko Radosavljević, očevidac nesreće, potvrdio je da je video kako nadvožnjak obavija gust dim.

- Kada sam stigao ispod nadvožnjaka video sam samo dim, bio sam na nekih 500 metara od nesreće, prema Nišu. Nisam znao o čemu se radi, kao da je odjedamput ceo kraj pokrio dim. Mogao je još veću katastrofu da napravi- objašnjava vidno uznemireni Radosavljević.

Vozila su bila slupana; Foto: Telegraf

Jedan od očevidaca; Foto: Telegraf

U današnjoj nesreći učestvovalo je sedam vozila, a na gotovo istom mestu pre osam godina zbog dima se slupalo 10 vozila u dva lančana sudara. Povređene su tri osobe. Uzrok ove nesreće bilo je paljenje strnjišta.

U godinama unazad deo auto- puta između Kragujevca i Batočine, oko koga su njive, često je u jesen pod dimom. Samo srećom nije bilo težih saobraćajnih nezgoda.

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    18. oktobar 2018 | 21:45

    Svi učesnici da tuže državu, jer neradom njenih službi omasovljena navika paljenja strnjike na njivama. Da su kažnjavali kao što treba ne bi nikom palo na pamet da to pali.

  • SasaS

    18. oktobar 2018 | 23:24

    Zašto uopšte pale te njive? Kako seljaci u CH, A, i D to ne rade samo naši.

  • Житељ села крај аутопута

    18. oktobar 2018 | 22:14

    Сви су ударили на сељаке, уреду . Има и тога ,али дали неко икад баци поглед поред банкине где би требало да буде као неки зелени појас до ограде(жице) и види тамо сасвим суву траву ? И тако на пример возила пролазе једноставно човек из аута баци опушак трава сува ветар довољно јак да разгори ватру и ето пожара који се пресели на сеоска имања . Дали је увек сељак крив ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA