Vukotić prekida tišinu na suđenju, njegov advokat tvrdi: Nije vođa škaljaraca, ugrožena su mu sva prava. Spreman je da ispriča sve

Nakon što dokažemo njegovu nevinost, obratićemo se i međunarodnom sudu i tražiti pravdu

  • 2

Suđenje Jovici Vukotiću, navodnom vođi škaljarskog klana, treba da počne danas pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, a povodom optužbi za falsifikovanje pašosa. Vukotić se nalazi u pritvoru, pa će iz njega biti priveden na sud u Katanićevoj ulici.

Njegov advokat Borivoje Borović izjavio je da je Vukotić odlično i spreman da ispriča sve, počev od toga da nije vođa nikakvog klana.

Saslušan vođa "škaljaraca", na sreću mnogih branio se ćutanjem: Samo jedna njegova reč odaće one koji rade za mafijaške šefove

Borović je najavio nakon posete svom klijentu u Centralnom zatvoru u Beogradu, i da će Vukotić ispričati sve o tome kako je uhapšen, zatim deportovan u Srbiju, gde mu se sudi za delo koje ovde uopšte nije počinio.

- Prihvatio sam da branim Vukotića, jer smatram da su tom čoveku ugrožena sva prava, pre svega ljudska - tvrdi Borović.

Borivoje Borović Foto: Nikola Tomić

- Ono što je učinjeno je nedopustivo i nakon što dokažemo Vukotićevu nevinost pred domaćim, obratićemo se i međunarodnom sudu i tražiti pravdu.

On kaže da će Vukotić, za razliku od prethodnog postupka, u policiji, odnosno pred tužilaštvom, na predstojećem suđenju, sasvim sigurno izneti odbranu.

- Nema govora o sklapanju sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, jer bi time Vukotić svesno prihvatio da prizna nešto što nije učinio u Srbiji - kaže Borović.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Vukotića, kojim ga tereti za krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora. Tužilaštvo traži da ga sud osudi na godinu i po dana zatvora.

GRCI I CRNOGORCI

Jovan Vukotić, koji ima srpsko i crnogorsko državljanstvo, uhapšen je 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem i već sutradan je deportovan u Srbiju. Pred našim nadležnim organima priznao je da je koristio lažni pasoš, ali da u Srbiji nije počinio nijedno krivično delo, da bi ga teretili.

Jovica Vukotić Foto: MUP Srbije

Grčka je za njim raspisala poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza. Za ovo drugo delo, po zamolnici crnogorskih vlasti, saslušavan je u Srbiji, ali se branio - ćutanjem.

Ekskluzivni detalji o "Eskobaru Balkana": Jovan Vukotić švercovao drogu kao "biznismen Ivan”, a uhapšen kao "Georgije" (FOTO) (VIDEO)

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora. Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora.

(Telegraf.rs/Tanjug, Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA