Prevaranti su prodavali prazne stanove pokojnika u Beogradu i lažirali dokumentaciju, a ovo je odluka suda

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv ukupno 11 osumnjičenih

  • 1

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do tri meseca šestorici osumnjičenih za prodaju praznih stanova u Beogradu uz lažnu dokumentaciju, dok je odbio predlog tužilaštva za pritvor jednog osumnjičenog, prenosi Tanjug.

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odredio pritvor osumnjičenima zbog postojanja opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke.

Istim rešenjem odbijen je predlog Tužilaštva za organizovni kriminal za određivanje pritvora prema N. V. kao neosnovan.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni, njihovi branioci, kao i Tužilastvo za organizivani kriminal imaju pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanraspravnom veću.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv ukupno 11 osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali prazne stanove u Beogradu i predložilo da se sedmorici osumnjičenih odredi pritvor.

Predmeti pronađeni u stanu osumnjičenih; Foto: MUP

Naredba tužilaštva o sprovođenju istrage zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela"i "prevara u saizvršilaštvu” doneta je protiv Zorana Rankovića, Aleksandra Lalića, Vladimira Milanovića, Gorana Ðurđevića, Nikole Jolovića, Dragana Živkovića, Dragana Negovanovića, Petra Miščevića, Jožefa Pavlova, Nemanje Vučićevića i još jedne osobe koja je u bekstvu.

Posle saslušanja, tužilac je predložio da se u odnosu na sedam okrivljenih odredi pritvor, za dvojicu je predložio meru zabrane napuštanja boravišta, dok je Petar Miščević pušten da se brani sa slobode bez mera.

Pritvor je određen za Rankovića, Lalića, Milanovića, Jolovića, Živkovića, Negovanovića.

Šestorica su u pritvoru; Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company

Kako je juče saopštila policija, Ranković je osumnjičen da je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu koja je koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana sa grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koja koriste osumnjičeni pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija sa kojima je urađena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Kako je utvrđeno, na ovaj način je kriminalna grupa stekla protivpravnu korist od 30.000.000 dinara, a oštećeni su kupci, zakonski naslednici preminulih i Grad Beograd.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    2. novembar 2018 | 17:20

    Dokle bre ?Odgovaraju izvršioci a nalogodavci se izvlače ?U ovoj nazovi "pravnoj", sve je ali pravna nije, državi postala je praksa kako koji političari dođu naprave afere i nikom ništa ?Odakle, odnosno ko im je dao podatke o pokojnicima ?Žašto se ti ne hapse, ko ih štiti , ko sputava policiju u radu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA