Mladić iz Rume brutalno pretučen u Sutomoru prepoznao svoju porodicu: Stefan se probudio iz kome nakon mesec i po dana!

"Odjednom se "probudio" iz tog stanja u kojem je budan samo gledao, a nije reagovao. Nije bilo veće sreće za našu porodicu kada nas je sve prepoznao", ne krije radost brat Dragan

  • 14

Zdravstveno stanje Stefana Novoselca (20) iz Rume, koji je teško povređen 23. avgusta na sutomorskom šetalištu, naglo se poboljšalo, on je počeo da jede, govori, i lekari imaju optimističke prognoze u daljem toku oporavku, otkrio je Dragan Kerkez, Stefanov brat po majci.

Mladića je tada pesnicom u glavu navodno udario Petar Vojvodić (19) iz Bara, a Stefan je od siline udarca pao i udario glavom o beton. Od utorka, on se nalazi u Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić" u Starom Slankamenu.

Stefan, koji je proveo skoro mesec i po dana u komi usled teških povreda na mozgu, ostaće 45 dana u ovom rehabilitacionom centru.

Odalzak na more promenio mu je život Foto: Instagram/stefannovoselac

- Sve se u jednom trenutku dogodilo. Odjednom se "probudio" iz tog stanja u kojem je budan samo gledao, a nije reagovao. Nije bilo veće sreće za našu porodicu kada nas je sve prepoznao - ne krije radost brat Dragan.

Kako kaže Kerkez, Stefan je još malaksao, teže pomera levu nogu i ruku, i otežano priča, ali lekari veruju da će sve to ići na bolje.

- Neki dan kada je mama Slavica bila kod njega u poseti, tražio je da mu kupi pecivo, banane... Ja sam mu čak pokazivao neke slike odranije, setio se tih događaja, ali šta je bilo tada na moru, ne može da seti - govori Dragan.

Prema njegovim rečima, otac i brat Baranina Petra, zatražili su od njih odobrenje da posete Stefana, ali njegov otac Nikola to nije dozvolio.

- On je još pod stresom, kao i svi mi. Naravno da to ne može da se zaboravi, ali ne želimo da se toga podsećamo. Ne znamo ni gde je njihov sin, da li je još u pritvoru ili je možda pušten, to nas i ne zanima. Želja nam je samo da se Stefan skroz oporavi - objašnjava Dragan.

Udario ga je pesnicom u glavu i smestio u komu Foto: A. Nalbantjan

Kako kaže, policija još nije saslušala Novoselca, jer se čeka njegov oporavak da bi mogao da da izjavu. Petorica mladića iz Rume koja su letos boravila na moru u Sutomoru, ni slutila nisu da će sedmog dana doći do incidenta, koji im je promenio život.

Dok su Stefan i njegov prijatelj Dejan stajali naslonjeni uza zid na šetalištu, iz obližnjeg lokala istrčao je mladić nag do pojasa i jednim udarcem u vilicu oborio je prvo Dejana. U tom momentu Stefan je počeo da beži, ali ga je ovaj sustigao i udario pesnicom u glavu.

Novoselac je pao i udario glavom o beton, ali ga je Vojvodić opkoračio i još dva puta udario pesnicom u glavu, što se vidi na zabeleženom snimku kamere, koji je predat u policiju, a koji je pogledao i Dragan.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maria

    2. novembar 2018 | 23:38

    Najzad jedoa lepa vest,brz oporavak i vise srece u zivotu ti zelim!

  • Marijana Bakov

    3. novembar 2018 | 00:10

    Hvala Bogu ,bas mi je drago.Smatram da je otac u pravu sto nije dozvolio da ga posete Barani,jer da je taj otac vaspitao sina kako treba do ovoga ne bi doslo.

  • Izgubljena

    2. novembar 2018 | 23:36

    Lepe vesti....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA