Bivši fudbaleri osumnjičeni za organizovani kriminal: Preprodavali stanove preminulih, pa zgrnuli 30 miliona

Vučićević će se braniti sa slobode, Joloviću određen pritvor

  • 1

Nekadašnji fudbaleri OFK Beograda Nemanja Vučićević (39) i Nikola Jolović (39) uhapšeni su kao osumnjičeni da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je preprodavala stanove preminulih ljudi u Beogradu i na taj način zaradila 30 miliona dinara, saznaje "Blic".

Protiv Jolovića i Vučićevića i još osmorice uhapšenih muškaraca biće podneta krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal. Oni su stanove preminulih ljudi, kao i nekretnine u vlasništvu grada Beograda, knjižili na svoje ime i imena svojih saučesnika, zatim ih tako uknjižene sa lažnom dokumentacijom prodavali po ceni ispod tržišne, dovodeći na taj način kupca u zabludu.

Nemanja Vučićević, Foto: Wikipedia/Mt7

Kako saznaje "Blic", Vučićević je nakon davanja izjave pušten da se brani sa slobode, dok je Joloviću određen jednomesečni pritvor.

Vučićević je u svojoj 20 godina dugoj fudbalskoj karijeri igrao za klubove: "Grafičar", OFK "Beograd", "Lokomotivu" iz Moskve, a zatim je prešao u nemački "Minhen", pa "Keln". Od 2009. igrao je za "Hapoel" u Tel Avivu, zatim za "Kavalu", pa grčki "Anortozis Famagusta", zatim turski "Manisaspor". Sledeće godine igrao je za fudbalski klub "Tokio", a 2015. bio je u indonežanskom "Makasaru".

Poslednji profesionalni dodir sa loptom imao je pre par godina, kada je nastupio za našu reprezentaciju igrajući fudbal na pesku. Karijeru je kao dvadesetogodišnjak započeo u beogradskom FK "Rad".

Za vreme njegovog angažmana u Minhenu 2005. godine u javnosti je odjeknula vest o šestomesečnoj zabrani koju je dobio zato što je na antidoping testu bio pozitivan na zabranjeni "finasterid". Nemačkom drugoligaškom klubu tada su oduzeta tri boda, a Vučićeviću je bila ukinuta žalba koju je priložio Apelacionoj komisiji Fudbalskog saveza Nemačke.

On je u svojoj žalbi naveo da nikada nije koristio nedozvoljena stimulativna sredstva, već da "finasterid" sadrži preparat za poboljšanje rasta kose. Taj preparat je Vučićeviću prepisala njegova tadašnja devojka, inače lekar po zanimanju.

Vučićević je čak i izdao knjigu: "Lak kao pero, jak kao vetar", za koju na njegovom ličnom sajtu piše da je "autobiografska priča o fudbalu, uverenjima, volji, istrajnosti, nepravdi, pravdi i pobedi".

Tokom svoje fudbalske karijere bavio se i drugim poslovima, kao što je uređivanje enterijera, a poseduje i trenersku licencu.

Iako je mnogo putovao, Vučićević je očigledno ostao u bliskim odnosima sa svojim bivšim saigračem iz dana u OFK "Beogradu", sada kumom i saučesnikom u krađi stanova. U jednom od svojih intervjua Vučićević je i javno istakao svoju vezu sa Jolovićem.

Nikola Jolović, Foto: jelen-liga.board-directory.net

Bivši mladi reprezentativac Jugoslavije Nikola Jolović svoju karijeru je započeo u "Zemunu", odakle je otišao u ruski "Torpedo". Potom je igrao za "Inter" iz Bakua, zatim u "Čukaričkom", posle čega je prešao u OFK.

Javnosti je poznat i po funkciji potpredsednika Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", a u Borči ima balon za fudbal.

ISTRAGA PROTIV 11 OSUMNJIČENIH

Policijski službenici, inspektori UKP, SPBOK su 31. oktobra u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu uhapsili osam lica: Zorana Rankovića (46), Aleksandra Lalića (41), Vladimira Milanovića (40), Gorana Đurđevića (52), Darka Živkovića (31), Jožefa Pavlova (57), Dragana Negovanovića (43) i Petra Miščevića (47), sa područja Beograda, Bačke Palanke, Loznice i Uba zbog postojanja sumnje da su izvršili kriična dela udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i prevara, sve u zaizvršilaštvu.

Naime, osumnjičeni Zoran Ranković je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu koja je koristila nepokretnosti - stanove na teritoriji Beograda, čiji su vlasnici preminula lica.

Foto: MUP

NAĐENI UGOVORI I PEČATI

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste pripadnici grupe pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija kojima je vršena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Na ovaj način, utvrđeno je do sada, ova grupa je stekla protivpravnu korist od najmanje 30 miliona dinara.

Osim protiv osam navedenih lica, Tužilaštvu za organizovani kriminal podneta je krivična prijava protiv Jolovića, Vučićevića i Zićrije Bašića, za kojim je raspisana potraga. Nakon saslušanja tužilac je predložio da se za sedam okrivljenih odredi pritvor, za dvojicu je predložio meru zabrane napuštanja boravišta, dok je Petar Miščević pušten da se brani sa slobode bez mera. Pritvor je predložen za Rankovića, Lalića, Milanovića, Jolovića, Živkovića, Negovanovića i Vučićevića.

ŽENA NIKOLE JOLOVIĆA U BORČI PREGAZILA DEVOJKU

Jovana Jolović (36), supruga Nikole Jolovića, u novembru 2013. godine u osmom mesecu trudnoće izazvala je saobraćajnu nesreću na Zrenjaninskom putu kada je na pešačkom prelazu oborila devojku koja je na mestu poginula. Devojka je sa rođakom prešla prvu traku puta na neobezbeđenom pešačkom prelazu, kada je na nju naleteo "mercedes".

Pretpostavlja se da je Jolovićeva vozila velikom brzinom, zbog čega nije uspela na vreme da zakoči, a telo nesrećne devojke odbačeno je 50 metara dalje. Nastradala je živela nedaleko od mesta nesreće sa roditeljima, a kobne večeri vraćala se sa sastanka sa momkom.

HAPŠENJE OSUMNJIČENIH

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA