Sin radnika MUP-a Srbije obljubio dečaka (13) u bunkeru, komšije tvrde da je manijak bio "dečko za primer"

Kazna za obljubu maloletnog lica po srpskom zakonu ide u rasponu od tri do 12 godina

  • 4

Mladić N. S. (19), iz okoline Kladova, koji je uhapšen u ponedeljak uveče zbog sumnje da je obljubio dečaka (13) iz komšiluka, po rečima meštana, bio je "dečko za primer".

- On je dobar mladić. Nikada se o njemu nije ništa loše čulo. Važi za normalnog mladog čoveka. Njegov otac radi u MUP Srbije i svi u selu ga poznaju i veoma ga cene. On je vredan domaćin. Ne možemo da poverujemo da je njegov sin učinio takav gnusan zločin - kažu meštani sela.

Bunker na obali Dunava gde je dečak seksualno zlostavljan Foto: Telegraf

U Centru za socijalni rad kažu da ne mogu govoriti o slučaju, ali da su dečaka redovno obilazili i razgovarali sa njim nakon što se vratio sa iz Beograda lečenja na psihijatriji od trauma zbog višemesečnog silovanja koje je trpeo od drugog komšije D. S. (36).

- Dečak je nadležnima ispričao da ga mladić N. S. nije zlostavljao, ali da je sa njim imao seksualne odnose u bunkeru na obali Dunava. Kako je došlo do obljube, kao i činjenice ovog dela, utvrdiće istraga koja je u toku. I pored dečakovog priznanja da je imao seksualne odnose sa komšijom N. S., naš zakon to prepoznaje kao obljubu maloletnog deteta - saznajemo od izvora bliskih istrazi.

Naš izvor napominje da Krivični zakonik Srbije predviđa da ko izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa detetom, može da se kazni zatvorom od tri do 12 godina. Međutim, optuženi može biti oslobođen optužbi ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti. Zato će žrtva i osumnjičeni biti podvrgnuti psihijatrijskom veštačenju.

(Z. A./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Timocanin

    7. novembar 2018 | 16:54

    Objavite ime sela I ime doticnog pocinioca ovog dela . Roditelji su zabrinuti u Kladovu I okolini .

  • Bor

    7. novembar 2018 | 15:22

    I mladići koji su primerni urade loše,kriminalno kao i loši,po zakonu bez obzira na primernu porodicu,na prevaspitanje ako uspe.

  • Three Vinjaks A Day Keep Doctor Away

    7. novembar 2018 | 16:17

    Ako vas neko siluje dok ste mali, postoji velika sansa da se razbolite, odnosno postanete homo! Dakle resenje sigurno nije demonkratija, socijalizam, kapitalizam koji su propali davnih dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA