≫ 

Podignuta krivična prijava protiv žandarma iz Male Krsne zbog odavanja službene tajne

Policajac je bio u pritvoru iz koga je nedavno pušten, a prema našim saznanjima, policija je dopunila krivičnu prijavu protiv kolege sa dokazima o novim prevarama

  • 2

Policija u Smederevu podnela je krivičnu prijavu zbog odavanja službene tajne protiv pripadnika MUP-a Srbije N.M 37 iz Male Krsne, saznaju "Novosti".

Prilikom pretresa kuće pripadnika Žandarmerije, policija je, kako saznajemo, pronašla službena dokumenta sa oznakom "poverljivo". On je u četvrtak saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, potvrđeno je za naš list, i protiv njega je pokrenut predistražni postupak.

Inače, protiv D. M. postupak vodi i Osnovno tužilaštvo u Smederevu zbog krivičnog dela prevare. On je osumnjičen da je koristeći svoj službeni položaj prevario nekoliko privatnih firmi za milionske iznose.

Policajac je bio u pritvoru iz koga je nedavno pušten, a prema našim saznanjima, policija je dopunila krivičnu prijavu protiv kolege sa dokazima o novim prevarama.

"Poverljivi" policijski spisi, navodno, pronađeni su kod N. M. kada je vršen pretres njegove kuće. Za krivično delo odavanje služben tajne zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    8. novembar 2018 | 18:48

    Kako je dosao pomenuti do poverljivih dokumenata, njima pristup koliko ja znam imaju samo oficiri iz sluzbe za kontrolu i rukovodjenje sluzbom.

  • Sanja

    15. novembar 2018 | 09:33

    On i jeste bio oficir policje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA