Pala nagodba: Surčinci koji su uhapšeni zbog nelegalne gradnje dobili uslovne kazne

Kontrola nelegalnih građevinskih objekata pojačana je od stupanja na snagu novih odredni Zakona o ozakonjenju

  • 3

Dvojica Surčinaca koji su sinoć uhapšeni zbog nelegalne gradnje hala u Surčinu i Jakovu sklopila su danas sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu sporazume prema kojima su priznali krivična dela i već su pravosanžno osuđeni za uslovne kazne zatvora i novčane kazne.

Slavku Rodiću sud je potvrdio sporazum prema kojem je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od četiri godine i novčanu kaznu 300.000 dinara zbog građenja hale bez dozvole u blizini kod aerodroma površine 1.400 kvadratnih metara, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

Milan Cucin je sklopio sporazum o priznanju krivice prema kojem je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog građenja bez dozvole hale u Jakovu.

Vlast se bori protiv nelegalne gradnje; Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović

U sredu je uhapšen N.S. takođe iz Surčina zbog istog dela a juče je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci zatvora sa rokom provere dve godine zbog nelegalne gradnje dvospratne kuće, na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Kontrola nelegalnih građevinskih objekata pojačana je od stupanja na snagu novih odredni Zakona o ozakonjenju.

U tužilaštvu kažu da ozakonjenje objekta ne isključuje krivičnu odgovornost za već učinjeno krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", ali može da poboljša položaj okrivljenog u postupku i da bude olakšavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne.

VIDEO: Zbog nelegalne gradnje pucaju obližnje kuće

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    9. novembar 2018 | 19:15

    Каква лакрдија од државе. Признали су нешто што је очигледно. Донесите закон да ће нелегално изграђено и надограђено бити национализовано и проблем решен.

  • Ja

    9. novembar 2018 | 19:17

    Plate dve tri hiljade evra i zidaj opet. Koja sprdnja

  • Zmrki

    5. mart 2019 | 08:43

    Koliko je sudije dobar?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA