Sudiji i njenom suprugu iz Lazarevca određen pritvor zbog mita: Uzela od okrivljenog 2.000 evra

Sudiji se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela primanje mita, a njenom mužu krivično delo primanje mita u pomaganju

  • 2
Bankar Foto: Pixabay/janeb13

Specijalni sud u Beogradu odredio pritvor do tri meseca sudiji Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlani Stojanović (59) osumnjičenoj da je primila mito od jednog okrivljenog od 2.000 evra.

Pritvor do tri meseca je određen i njenom suprugu Miroljubu Stojanoviću (66) koji se sumnjiči da joj je pomagao u primanju mita.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na predložene svedoke, kao i zbog načina i posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Sudiji se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela primanje mita, a njenom mužu krivično delo primanje mita u pomaganju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su od jednog okrivljenog primili 2.000 evra, uz obećanje da će sudija Svetlana Stojanović kao predsednica veća doneti odluku kojom će postupak vratiti na ponovno suđenje, kako bi se okrivljenom izrekla blaža kazna.

Hapšenje je obavila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. novembar 2018 | 10:42

    Jedinu gresku sto su napravili jeste u svom bahacenju i moci sto su izgubili oreijentaciju da su nedodirljivi,ali Nes i nesalomivi su udarili u osinje gnezdo

  • Legalista

    10. novembar 2018 | 12:20

    To javnost ne moze uznemiriti, na to smo navikli, ali sta je sa okrivljenim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA