≫ 

Potresna svedočenja o tragediji u Resavskoj: Vozač tramvaja je izašao i panično ponavljao "ljudi, nisam ja kriv!"

Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina i udario u drvo, a potom je udario u Tešića, koji se u tom trenutku zatekao na trotoaru, i usmrtio ga

  • 11

Pešak Slaviša Tešić (42) iz Doboja poginuo je kada je tramvaj na liniji 12, nakon što ga je udario automobil koji je prošao kroz crveno, izleteo iz šina i isekao mu noge naletevši na njega svom silinom. Građevinac je pre nego što je umro pet na licu mesta, a pet osoba je povređeno.

Nezapamćena nesreća se dogodila juče oko osam sati na uglu Resavske i Krunske ulice u Beogradu, kada je automobil „dačija logan“ prošao kroz crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja. Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina i udario u drvo, a potom je svom silinom udario u Tešića, koji se u tom trenutku zatekao na trotoaru, i usmrtio ga.

Slaviša Tešić Foto: Facebook/Slaviša Tešić

U udesu je povređeno još pet osoba, među kojima i jedna trudnica. Z. M. (55), vozač tramvaja, i D. M. (49), vozač automobila, teže su povređeni.

Prema prvim informacijama, automobil „dačija logan“, kojim je upravljao muškarac D. M. (49), prošao je na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja. Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, pa udario u drvo, a zatim u pešaka. I vozač tramvaja i vozač automobila negiraju da su prošli kroz crveno, zbog čega policija utvrđuje kako se tačno dogodila nesreća.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Stravičan prizor šokirao je stanare okolnih zgrada i prolaznike. Preko celog kolovoza nalazio se tramvaj, a pored njega je bio slupani automobil. Oboren je jedan semafor, kao i stubovi pored puta, dok su po celoj raskrsnici bili rasuti delovi vozila i razbijeno staklo. Saobraćaj i pešački prelaz su satima nakon tragedije bili zatvoreni za saobraćaj. Kako smo saznali na licu mesta, nesrećni pešak je umirao ležeći nasred trotoara, dok prolaznici, nažalost, nisu mogli da mu pomognu.

Slaviša Tešić Foto: Facebook/Slaviša Tešić

- Bilo je strašno! Ne pamtim da se ovako nešto dogodilo u Beogradu. Sedeo sam u svom stanu, baš u zgradi pored koje se tramvaj zaustavio, i odjednom sam začuo jak prasak. Izašao sam napolje i video ogroman oblak dima i prašine. Bio sam šokiran. Tramvaj sa razbijenim prednjim staklom stajao je preko cele ulice, a pored je ležao muškarac. Njemu je tramvaj presekao obe noge. Ležao je u lokvi krvi. Bio je živ još oko pet minuta… Ležao je i pokušavao nešto da kaže. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć, a do njenog dolaska smo i prolaznici i ja, nažalost, mogli samo da gledamo kako čovek umire u mukama. Posle pet minuta je preminuo - navodi svedok, koji je želeo da ostane anoniman.

On ističe da je sreća što je tramvaj bio maltene prazan i dodaje da je u njemu bilo svega pet-šest osoba.

Slaviša sa porodicom Foto: Facebook/Slaviša Tešić

- Bilo je mučno, vozač tramvaja je izašao i panično ponavljao: „Ljudi, nisam ja kriv!“ Jedna devojka iz tramvaja je plakala i žalila se na bolove u leđima - navodi svedok.

Kako saznajemo, vozač automobila i vozač tramvaja su vozilima Hitne pomoći prevezeni u bolnicu. Na mestu nesreće ostao je rođak D. M. iz automobila „dačija logan“, koji nije želeo da daje izjave za medije.

Foto: Telegraf.rs

- U Urgentni centar je primljeno pet osoba i posle pregleda je utvrđeno da su lakše povređene. Svi su pušteni na kućno lečenje - rekli su juče iz Urgentnog centra.

Među povređenima je bila i trudnica, koja je, srećom, lakše povredila glavu, a žalila se i na bolove u kičmi. Jedna osoba je prebačena na ortopedsku kliniku na Banjici jer joj je pukao mišić na nozi.

VIDEO: Ekipe odnose leš muškarca koga je ubio tramvaj

(Telegraf.rs/ Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. novembar 2018 | 09:27

    Saobracaj u Bgd-u je katastrofa,niko ne postuje saobracajna pravila,svi jure na posao,pa onda s posla na pauze,stvara se neka atmosfera da svi nesto rade,a u stvari sve neke tajanstvene firme I neki imaginarni poslovi,zalosno sto pogibe covek koji je stvarno nesto radio da bi prehranio porodicu.

  • Neimar

    13. novembar 2018 | 10:39

    Zaomije ti ljudi koji trce kroz zivot ubise i sebe i druge neduzne prokleta trka kroz zivot

  • Zoran Veteran

    13. novembar 2018 | 10:24

    Trebalo bi utvrditi kojom brzinom je išao tramvaj, kao i na koje svetlo je prošao tramvaj, Gsp autobusi kreću ranije od žutog jer gledaju sporedni semafor a to nije još crveno za one koji seku raskrsnicu, Resavska i Krunska slabo su pregledne zbog Ambasada sa jedne i druge strane,tako da će sigurnosne kamere reći sve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA