≫ 

Slaviša je razgovarao sa suprugom kada ga je pokosio tramvaj u Resavskoj: Čuli su se svako jutro pre posla, a onda se veza zauvek prekinula

Najtužniji poslednji trenuci vrednog radnika, vernog supruga i oca

  • 3

Slaviša Tešić (42) iz Doboja, koji je prekjuče stradao u centru Beograda kada ga je u stravičnom udesu pokosio tramvaj, u trenutku nesreće razgovarao je telefonom sa svojom suprugom Nafijom!

- Svakog jutra je pre posla zvao suprugu koja živi u Doboju. I prekjuče je bilo tako. Pričali su najnormalnije, a veza se odjednom prekinula. Nafija je pomislila da mu se ispraznila baterija ili da je pukla veza. Nikada joj ne bi palo na pamet da je Slavišu baš u tom trenutku udario tramvaj - ispričali su rođaci preminulog muškarca.

Slaviša je za sobom ostavio suprugu i dvoje dece.

- Nafija i on imaju dvogodišnju ćerku, kao i njenog sina iz prvog braka kog je on prihvatio kao da je njegov - kažu oni.

Nafija je odmah obaveštena o stravičnoj nesreći, koja se dogodila u ponedeljak u 8 sati ujutro u Resavskoj ulici, i došla je u Beograd da preuzme telo.

- Njegovi roditelji ne prestaju da plaču. Očajni su. Deci još nisu rekli šta se desilo i da Slaviše više nema - priča uplakana rođaka.

Do stravičnog udesa je došlo kada je vozač automobila "dačija" prošo na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja na liniji 12 koji se kretao kroz Resavsku ulicu. Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, pokosio nesrećnog Tešića koji je u tom trenutku išao trotoarom, zakucao se u drvo a potom u zid.

Tešiću nije bilo spasa, preminuo je na licu mesta, jer ga je tramvaj gotovo smrskao o zid. U stravičnom udesu povređeno je još šest osoba, uključujući vozača "dačije" i tramvaja, kao i putnici iz travaja.

Foto: Facebook/Slaviša Tešić

Svedoci jezivog udesa kažu da je prizor na licu mesta bio stravičan. I sam vozač tramvaja ispričao je za list "Novosti" da nikada neće zaboraviti Tešićevo lice kada je ugledao tramvaj koji ide ka njemu.

- Nagledao sam se svega za ovih 25 godina, koliko vozim u GSP "Beograd", ali onog jadnog pešaka nikada neću izbaciti iz glave! Ne daj bože nikome takvu smrt. Kad sam išao prema njemu, video sam ga onako izbezumljenog. Napravio je korak ulevo. U jednom trenutku sam pomislio da je uspeo da se spase - rekao je vozač Zoran Melnik.

Vidno potresen, Melnik je prepričao šta se u ponedeljak ujutro u Resavskoj dogodilo.

- Tramvajem sam se nabio u tu zgradu. Više pešaka nisam video i mislio sam da je uspeo da izbegne vozilo. Posle nekoliko minuta, jedva sam smogao snage da izađem napolje. Seo sam na prvo sedište kako bih došao k sebi. Onda sam video njega, jadnička, kako leži. Ono je bila scena iz horor filmova. Tu mi je pao mrak - kaže on i dodaje:

-Svestan sam da nisam kriv. I svi mi kažu da nisam kriv, ali džaba. Kad vidiš to i ne možeš da sprečiš... Čitam danas o njemu, o njegovoj porodici. Vidim da ima ćerkicu od dve godine. Mogu samo da mislim kako je njima. Mnogo mi je žao tog čoveka.

Video: Tramvaj iskočio iz šina u Resavskoj

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA