≫ 

Policija uhapsila 53 osobe: Vračara dala oglas za skidanje crne magije, pa ucenjivala ljude koji su joj tražili pomoć

Lažni invalidi krali po radnjama, robu krili u kolicima

  • 4

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 53 osobe.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 38 osoba. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i deset maloletnika. Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 173 krivična dela iz oblasti imovinskih delikata.

UHAPŠENA LAŽNA VRAČARA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A. N. (1984) i S. N. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo ucena.

Uhapšena A.N., koja je dala oglas u časopisu „Treće oko“ da skida magiju, sumnjiči se da je oštećene koji su je zvali, ucenjivala da će izneti u javnost nešto što će škoditi njihovim porodicama, a što je saznala u komunikaciji sa njima, ukoliko joj ne uplate novac.

Ucenjivala ljude kojima je skidala magiju Foto-ilustracija: Profimedia/Jitka Saniová - ČIF

Ona je, kako se sumnja od oštećenih zahtevala da joj uplate novac koji se kretao od 100.000 do 750.000 dinara, dok je osumnjičeni N.S. potom taj novac podizao u poštama na teritoriji opštine Bačka Palanka. Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

 

PRODAO RENTIRANI AUTOMOBIL KAO SVOJ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su N.I. (1969) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara. On se tereti da je automobil marke „reno megan“, koji je iznajmio u rentakar agenciji u Beogradu, prodao oštećenom za 1.700 evra, predstavljajući mu da se radi o vozilu u njegovom vlasništvu.

Nakon toga, N.I. je potom iz rentakar agencije u Kovinu iznajmio drugo vozilo marke „reno megan“, koje je nameravao da proda istom oštećenom za 1.500 evra, ali ga je policija u tome sprečila.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

KRAO BICIKLE IZ DVORIŠTA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su I.S. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 25 krivičnih dela krađa i tri teška krađa, zatim jedno krivično delo sitna krađa, utaja i prevara i jedno utaja.

Krao bicikle iz dvorišta, Foto: Printskrin Facebook/Newsbook

On se sumnjiči da je tokom oktobra i novembra ove godine krao bicikle iz dvorišta, ušunjavao se u kuće i pomoćne prostorije i iz njih prisvajao razne predmete, novčanike, garderobu, tehničku robu.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

TRAŽIO PREVOZ, PA UKRAO AUTOMOBIL

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Z.R. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. On se sumnjiči da je zamolio oštećenog da ga poveze u zamenu da mu on sipa gorivo na pumpi.

Iskoristivši momenat kada je oštećeni na pumpi izašao da sipa gorivo, osumnjičeni je prešao na vozačevo mesto i ukrao vozilo. On je kasnije sa ukradenim vozilom sleteo sa puta. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu.

TRAŽIO ČAŠU VODE ZA DECU, PA POKRAO STAN

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su šesnaestogodišnjeg maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da počinio krivično delo

krađa.

Tražio čašu vode za decu, pa ukrao nakit, Foto: freeimages.com/neosiam

On se sumnjiči da je iz kuće oštećene, koja je njega i još jednu osobu sa dvoje dece primila u kuću kako bi deca pila vode, ukrao dva zlatna prstena, vrednosti od oko 30.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu. priveden Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

lAŽNI INVALIDI KRALI PO RADNJAMA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetpetogodišnje žene i četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da su počinile dva krivična dela krađa.

Krali u kolicima, Foto-ilustracija: pixabay.com

Oni se sumnjiče da su u trgovinskim objektima, na taj način što je jedno sedelo u invalidskim kolicima, a drugo ih guralo kroz unutrašnjost objekata, uzimali različitu robu, skrivali i iznosili iz prodavnica, ispred kojih su potom ostavljali kolica i bežali sa ukradenom robom.

VIDEO: Žena ukrala televizor iz prodavnice tehnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anka

    19. novembar 2018 | 13:15

    Da se pohapse sve vracare po Srbiji!!!!!!!!!!

  • VR

    19. novembar 2018 | 13:16

    Zar vračarau da uhapse ovi bezbožnici,ona radi po božjeg zakonu ali ako je prekršila ovaj za žive onda u zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA