Vanredna kontrola u bolnici u kojoj se lečila Leskovčanka: Bilo joj je bolje, niko nije mogao da pretpostavi da će ubiti bebu

Direktorka Klinike za mentalno zdravlje kaže da se I. M. neredovno ambulantno lečila u Beogradu i Nišu, zbog iste dijagnoze

  • 6

Leskovčanka I. M. (29) koja je u subotu usmrtila svoju tromesečnu bebu, bacivši je sa četvrtog sprata stambene zgrade u kojoj je živela, uspešno se oporavljala i ništa u njenom ponašanju nije nagoveštavalo da je spremna na takav čin – tvrde u niškoj Klinici za psihijatriju gde se ona lečila od 16. oktobra ove godine.

Zbog ozbiljnog i teškog psihičkog poremećaja, pacijentkinja je smeštena u blok intenzivne nege, ordinirana joj je odgovarajuća terapija i naložena stroga kontrola i opservacija njenog ponašanja, kao i nadzor nad uzimanjem terapije. Nakon toga kod nje dolazi do postepenog poboljšanja psihičkog stanja, pa je prebačena u blok opšte nege, dobila je i zaduženje u tzv. terapijskoj zajednici. Iz tog razloga, ordinirajući psihijatar joj je, u dogovoru sa timom lekara, odobrio prvi terapijski vikend od 2. do 4. novembra - saopštila je Suzana Tošić Golubović, direktor ustanove u kojoj se Ivana lečila.

Zgrada u kojoj porodica živi, Foto: jugmedia.rs

- Ona je u pratnji supruga, kome su date jasne informacije kako treba da provede vikend i kako treba da joj se daje terapija, napustila bolnicu. Njena sestra i suprug, koji su pokazivali izuzetnu saradnju sa ordinirajućim lekarom na odeljenju, nakon tog vikenda izvestili su nas da ga je pacijentkinja uspešno provela – navodi direktorka ustanove.

U PLANU BIO NJEN OTPUST

I. M. je i vikend od 16. do 19. novembra takođe provela kod kuće, a i tada je sve bilo u redu.

- Posebno je suprug bio zadovoljan pretposlednjim vikendom, pa se interesovao kada će pacijentkinja biti otpuštena sa lečenja. S obzirom na to da je njeno stanje bilo bolje, u planu lečenja je bio njen otpust. Nakon što nas je njena sestra obavestila o tragičnom događaju, kao rukovodilac Klinike za psihijatriju izvršila sam vanrednu kontrolu celokupnog procesa lečenja, a formirana je i komisija u čijem su sastavu lekari koji ne rade na ženskom odeljenju, koja će u narednim danima obaviti interni stručni nadzor vezan za pacijentkinjino lečenje. Izveštaj će za tri dana biti dostavljen generalnom direktoru Kliničkog centra Zoranu Radovanoviću – kazala je Tošić Golubović.

NEREDOVNO SE LEČILA

Direktorka Klinike za mentalno zdravlje kaže da se I. M. neredovno ambulantno lečila u Beogradu i Nišu zbog iste dijagnoze.

- Od supruga i sestre sam dobila informaciju da se izmena u ponašanju javila pet meseci pre prijema u našu ustanovu, odnosno dva meseca pre rođenja drugog deteta. Jedno vreme je uzimala terapiju, ali je ista prekinuta zbog planirane druge trudnoće – kazala je Suzana Tošić Golubović.

VIDEO: Beba pala sa terase, spasili je policija i dostavljač hrane

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    27. novembar 2018 | 09:48

    I takva zena radja dete,sa takvom teskom dijagnozom.uzas

  • Ateista senior

    27. novembar 2018 | 10:07

    Ne treba očekivati od lekara garanciju šta neki pacijent može sebi i drugom da učini,kod nekih je moguće ali ne kod svih,bez razloga ne kriviti lekare.

  • Lela

    27. novembar 2018 | 08:33

    Pa,da perite ruke sad svi!!!Svi ste krivi(muz,zdravstvo).Ovo je sramota ali vi ne znate za to!Zao mi je bebe kao i ove zene kojoj nije imao ko da pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA