≫ 

Jurić upozorio da je višestruki silovatelj ponovo na slobodi: Pikaso više puta robijao zbog istog dela. Čim izađe iz zatvora ponovo napada žene

Iza sebe ima više dokazanih silovanja zbog kojih je bio u zatvoru

  • 18

Višestruki silovatelj Dušan Murgaški – Pikaso (59) na slobodi je od 30.11.2018. godine. Iza sebe ima dokazana tri silovanja, između ostalog i devojčice od 14 godina, saopštio je Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić. 

Nakon što je pušten na slobodu, a po ranijem iskustvu uvek bi nedugo po izasku iz zatvora ponavljao delo, Igor Jurić se oglasio na društvenoj mreži Tviter ovim rečima:

Policija je inače 1. decembra 2008. godine, nakon višednevne potrage uhapsila Pikasa, osumnjičenog da je 22. novembra 2008. godine ušao u stan sredovečne Novosađanke i silovao je.

Prethodno, prva Pikasova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi.

Nesretnu ženu presreo je u dvorištu, odvukao je u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio zločin. Polovinom oktobra 1998, tragajući za sledećom žrtvom, ušao u jednu novosadsku školu. U školskom hodniku naleteo je na, tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet, gde ju je silovao. Nakon brutalnog čina, Murgaški je i tada pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen i osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katastrofa

    3. decembar 2018 | 21:00

    "Usao u skolu i silovao ucenicu!!!!!" NA SLOBODI ??? Molim ???!!!

  • Beogradjanin

    3. decembar 2018 | 20:55

    Imam zensko dete... Napisacu samo ovo, licno bih ga sacekao na kapiji po isteku zatvorske kazne!

  • Bananica

    3. decembar 2018 | 20:29

    Dokazani silovatelj povratnik i pusten na slobodu.. Pa ljudi, kakva sloboda, psihijatrija! Jel treba jos neku zenu, devojku ili devojcicu da unesreci, ne daj Boze, za ceo zivot? Dokle ide nase pravosudje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA