Vozač koji je usmrtio dečaka u Vranju branio se ćutanjem: Komšije tvrde da se godinama nije treznio i uporno sedao za volan pijan

Jedna dečak je preminuo, drugi ima brojne povrede

  • 2

Vozač I.C. (40) za kog se osnovano sumnja da je svojim vozilom usmrtio Jovana Stojadinovića (17) iz Ristovca, saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom u Vranju.

Prema navodima Danijele Trajković, višeg javnog tužioca u Vranju, vozač se branio ćutanjem.

- Od strane sudije za prethodni postupak vozaču je određen pritvor do 30 dana. Tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage, zatim bi trebalo da se zakaže saslušanje Kristijana Mikića, koji je povređen u nesreći, porodice nastradalog, veštačenja saobraćajne struke, kao i analiza krvi na prisustvo alkohola - kaže Trajkovićeva.

Tužilaštvo u Vranju je naložilo istragu Foto: S. Tasić

U saobraćajnoj nesreći u selu Ristovac kod Vranja u ponedeljak uveče oko 18 sati nastradao je Jovan Stojadinović, krećući se lokalnim putem sa svojim drugom Kristijanom Mitićem, kada je na njih vozilom naleteo I.C. Prijatelj nastradalog mladića Kristijan Mitić (19) ima teške telesne povrede i zbrinut je u ZC Vranje.

Vozač automobila I.C. nakon obaranja dva pešaka brzo identifikovan i priveden. Prema nezvaničnim saznanjima, vozač je imao 1.89 promila alkohola u krvi.

Za nastradalog mladića komšije imaju samo reči hvale.

- Bio je izuzetno dete i svi smo u šoku zbog onoga što se desilo. Jovan ima još tri mlađe sestre, izučavao je zanat za metalostrugara u jednoj firmi u Vranju. Sada je bio na trećoj godini i trebalo je da naredne godine stekne diplomu. Međutim, sve je to sada prekinuto - kaže komšija Stojadinovića.

Porodica nastradalog dečaka važi za izuzetno vrednu i poštenu. Majka je domaćica, a otac limar, živeli su od njegovog zanata i poljoprivrede.

- Vozač koji je pokosio dečake se godinama ne trezni. Često je vozio u pijanom stanju. Govorili smo mu da prestane da vozi pijan, ubiće nekoga i evo šta se na kraju desilo. Nastradalo je dete ni krivo ni dužno - ukazuje meštanin Ristovca koji ne želi da mu se pominje ime.

Telo nastradalog mladića je poslato na obdukciju, a sahrana je zakazana za sredu.

U Zdravstvenom centru Vranje kažu da je stanje povređenog Mikića stabilno, kao i da je van životne opasnosti. Prema rečima dežurnog lekara na odeljenju hirurgije, mladić je zadobio površinske povrede glave, prelom nosne kosti, imao je gubitak svesti i amneziju.

Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, kaže da je tužilaštvo naložilo obdukciju nastradalog dečaka, kao i da se utvrdi tehnička ispravnost vozila. Policija je zvanično potvrdila da vozač nije pobegao sa lica mesta nakon nesreće, ali nije htela da kaže ostale detalje, kao ni ko je prijavio slučaj. Ristovcem kruže priče da je vozač u kolima bio sa ženom, da je povređenog Mikića odvezao u bolnicu, te da je mladić pitao gde mu je drug Jovan.

Iz tužilaštva kažu da vozač nije bio na mestu nesreće, a da se ostale okolnosti čitavog događaja utvrđuju.

S.T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anka

    5. decembar 2018 | 14:36

    Sta radi policija,zasto se pijani vozaci ne kaznjavanju

  • SBH

    5. decembar 2018 | 19:33

    Nemoze policija da dezura kod svakog vozila. Zapitajte se koliko ste vi puta sjeli za volan a pri tome ste konzumirali alkohol. Nemojte rec da niste nikad il ona prica ja nadjem vozaca, ja uzmem taksi i ostale gluposti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA