• 14

Zdravstveni skandal u Boru: Medicinska sestra pacijentima zavisnim od droge prodavala metadon (FOTO)

Osumnjičena Mimica P. uhvaćena je sa obeleženim novčanicama, a sve je snimljeno kamerom. Ministar Lončar: Reč je o iskusnoj sestri

  • 14

Policija je u Opštoj bolnici u Boru, zbog sumnje da je prodavala lekove pacijentima koji su zavisni od psihoaktivnih supstanci, uhapsila medicinsku sestru Mimicu P. (53).

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je zavisnim pacijentima prodavan metadon, a policijske ekipe trenutno ispituju zaposlene i proveraju kompletnu dokumentaciju.

Kako se saznaje, povod za upad u bolnicu u Boru bila je informacija da je sestra Mimica navodno prodala zavisniku pomenute tablete. Policija ju je uhapsila prilikom prodaje dve doze metadona jednom od heroinskih zavisnika koji se leči u Domu zdravlja Bor.

Organi reda su osumnjičenu pratili, a podmetnuti “kupac” metadona je toj radnici dao obeležene novčanice, što je policija, kako nam je rečeno, dokumentovala snimkom.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je danas bio u bolnici u Boru, rekao je da je ovaj slučaj bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisate takve slučajeve.

- Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom - rekao je Lončar.

Ministarstvo zdravlja izdaće danas, dodao je Lončar, nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lekova koji su "interesantni" za narkomane.

- Ovo je strašna stvar i velika bruka za sve koji pošteno rade u zdravstvu, a takvih je 99 odsto ' podvukao je ministar tokom današnje posete borksoj bolnici.

Ministar zdravlja dr Zoran Lončar Foto: Tanjug

Lončar je dodao da Ministarstvo ne može da se meša u istragu, ali da je želja svih zaposlenih u resoru zdravlja da se takvi pojedinci najoštrije kazne, kako se slične stvari ne bi više dešavale. On je dodao da će tražiti da najmanje tri osobe prekontrolišu nabavku, ali i izdavanje takvih lekova. Kako kaže, na kraju će se i u borskoj bolnici pokazati da kontrola nije bila najbolja.

- Radi se o iskusnoj sestri. Ne sumnjam da je našla načina da sve to zakamuflira - rekao je Lončar.

Direktor bolnice u Boru Goran Joksimović rekao je da će ta zdravstvena ustanova formirati komisiju za unutrašnji nadzor, koja će doneti svoj zaključak i da će o tome obavestiti minisrarstvo.

(Z. A./Telegraf.rs)

Komentari

  • Ana

    Ovo je katastrofa.

  • Mane

    Ne vidim razlog zbog cega je privedena ako je lek protiv droge onda je pomagala pacijentima....

  • Aca

    A za pacijente koj boluju od karcinoma NEMA!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima