≫ 

Mali Srećko iz Trstenika još ne zna da su mu roditelji mrtvi: Bio je 3 dana sam u ledenoj kući, samo je grlio mačku i jeo jabuke

Pošto u kući nije bilo grejanja, maca mu je verovatno spasla život jer se sve vreme motala oko njega i grejala ga

  • 4

Srećko Anđelković (4) iz sela Poljne kod Trstenika, koji je posle tragične smrti svojih roditelja tri dana proveo sam u porodičnoj kući, čeka još uvek da oni dođu po njega.

Dete čiji su se roditelji Časlav (57) i Slađana (50) udavili u bunaru u susednom selu Stragari, još uvek ne zna da je ostao bez majke i oca.

Kako saznaje Kurir, mališan neprestano doziva mamu i tatu i raspituje se kada će doći po njega.

Ne zna se kako su upali u bunar Foto: Pixabay/Efraimstochter

- On jeste mali, ali je svestan da mame i tate nema. Niko nema srca da mu kaže da je ostao sam na svetu. On još uvek ne zna da su mrtvi, ali primećuje da se desilo nešto strašno - kaže izvor blizak porodici Anđelković.

JEO JABUKE I PALAČINKE

Prema njegovim rečima, dečak se od srede ujutru nalazi u kruševačkoj bolnici, nakon što su ga komšije pronašle samog, smrznutog i izgladnelog u porodičnoj kući, koja je bila zaključana.

Dečak je sam proveo tri dana u ledenoj kući Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Pretpostavlja se da su Časlav i Slađana još u noći između subote i nedelje otišli automobilom do susednog sela da kradu kupus. Kako nisu imali kome da ostave dete, zaključali su ga u kući. Nažalost, tokom krađe supružnici su upali u bunar i oboje su nastradali. Nesrećni Srećko je tako ostao sam u kući, sve dok prekjuče komšije nisu čule kako plače iz kuće. Tada se otkrila stravična tragedija - kaže sagovornik i dodaje da je dete bilo preplašeno.

- Pronašli smo ga uplakanog u ledenoj kući. Mučenik se ogrnuo ćebencetom, a s njim je bila i mačka, koja se tri dana nije odvajala od njega i koju je on sve vreme grlio. Pošto u kući nije bilo grejanja, maca mu je verovatno spasla život jer se sve vreme motala oko njega i grejala ga - priča potreseni sagovornik.

Mače mu je verovatno spaslo život, jer ga grejalo Foto: Telegraf

On dodaje da je Srećko tokom boravka u kući jeo jabuke i palačinke koje mu je mama spremila u subotu.

LEČILI SE OD STERILITETA

- Vidi se da su Časlav i Slađana vodili računa o detetu, ali eto, tragedija ih je zadesila. Njih dvoje su se godinama lečili od steriliteta i na kraju su zahvaljujući veštačkoj oplodnji uspeli da dobiju Srećka u poznim godinama. Upravo zbog toga su mu i dali ime Srećko, jer je njegovo rođenje za njih bila prava i najveća sreća - kaže sagovornik.

Par koji je upao u bunar dete dobio putem veštačke oplodnje Foto: Novosti.rs/S. Babović

Porodica Anđelković važila je za dobrostojeću u selu, pa se meštani pitaju zbog čega su muž i žena išli da kradu kupus.

- Imaju mnogo stoke, ali i mašine za rad u polju. Časlav je bio zaposlen u fabrici, a Slađana je ostajala kod kuće i brinula o detetu. Zaista su mnogo radili, navodno su imali i stan u Trsteniku i više kuća, definitivno nisu bili u lošoj materijalnoj situaciji. Jedino objašnjenje je da su bili kleptomani, pošto im ovo nije bio prvi put da kradu - dodale su komšije.

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: ROĐACI ĆE PREUZETI DETE

Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku, rekao je za Kurir da će brigu o Srećku preuzeti rođaci.

Dečaka će preuzeti rođaci Foto-ilustarcija: pixabay.com

- Vrši se procena rođaka i sa očeve i s majčine strane, pa će onaj ko bude ocenjen kao najpodobniji i najveći garant preuzeti dečaka. Važno je reći da nema ni govora o tome da mališan ode u dom. Potrudićemo se da on pripadne nekome ko će mu dati svu toplinu i ko će zaista brinuti o njemu, mada mu niko ne može zameniti roditelje - rekao je Minić.

MALIŠAN JOŠ U BOLNICI

Mališan se trenutno nalazi na odeljenju pedijatrije kruševačke bolnice i procenjeno je da je njegovo zdravstveno stanje dobro.

- U slučaj su uključeni psiholozi i dečiji psihijatar, koji će proceniti kada je pravi trenutak da mu se saopšti da je ostao bez oca i majke - kaže izvor i dodaje da je još uvek neizvesno i da li će dečak prisustvovati sahrani roditelja.

- Reč je o veoma malom detetu i u toku je procena. Pitanje je kako bi na njega uticala sahrana - maveo je sagovornik. Časlava i Slađanu sahraniće rođaci, čim budu mogli da preuzmu tela sa obdukcije.

VIDEO: Žena pronašla i spasla tek rođenu bebu iz kanalizacije

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. decembar 2018 | 09:13

    Mali Srecko je stvarno Srecko!u nesreci i jedna sreca zasto?,razmisljam sta da je bio neki veliki minus -20 recimo kao sto je bilo proteklih godina po mesec dana,pitanje je dal bi onda dete izdrzalo,i kakva bi to bilo splet nesrecnih okolnosti uzrocno posledicna smrt ,ko zna da se zakasnilo koji dan i ko zna sta bi bilo sa maleckim,ali hvala Bogu sto je dobro a vreme ce ucinniti da preprobodi i emotivnu krizu i zugu za roditelje ,mozda nece u potpunosti ali zivot mora dalje,Svi koji budu brinuli o Srecku brinite kao sto bi i o vasoj deci tako brinuli

  • Ana

    14. decembar 2018 | 09:07

    Zao mi je ovog decaka...

  • Miki

    14. decembar 2018 | 09:20

    Samo odabrati nsjboljeg radjaka koni ce voleti i usreciti bas mi ga je zao,dace Bog da bude srecan ziv i zdtav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA