≫ 

Uhapšen Miloš Delibašić, koji je nedavno oslobođen optužbi za učestvovanje u ubistvu Bojovića

Delibašić je bio pripadnik Šaranovićeve grupe

  • 4

Miloš Delibašić, kome je nedavno ukinuta presuda kojom je bio oslobođen od optužbi da je zajedno s pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu i njene pripadnike podstrekavao da ubiju brata Luke Bojovića, Nikolu, 2013. godine u Beogradu, je uhapšen, saznaje "Blic".

Prema nezvaničnim navodima, njemu je nakon hapšenja određen pritvor. Akciju je sprovelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Presudu je, podsetimo, ukinuo Apelacioni sud i naložio da se ponovi suđenje pred Specijalnim sudom Delibašiću, ali i ostaloj četvorici okrivljenih koji su bili osuđeni na kazne od 10 do 35 godina zatvora zbog ovih ubistava, kao i Goranu Bojaniću koji je bio oslobođen optužbi da je bio pripadnik Delibašićeve i Šaranovićeve grupe.

Ukinutom prvostepenom presudom, Delibašić je u aprilu ove godine oslobođen od optužbi za krivična dela zločinačko udruživanje i teško ubistvo u podstrekavanju zbog nedostatka dokaza, kada mu je ukinut i višegodišnji pritvor.

Protiv Šaranovića, optuženog da je zajedno s Delibašićem organizovao ovu grupu, postupak je obustavljen zbog smrti jer je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Slobodan Šaranović/ Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Prvostepenom presudom kao i Delibašić, svi optuženi u ovom slučaju su bili oslobođeni optužbi za zločinačko udruživanje.

Saša Cvetanović je bio osuđen kao neposredni izvršilac ubistva Bojovića na 35 godina zatvora. Ratko Koljenšić, koji je nedostupan pravosudnim organima Srbije i živi u Crnoj Gori, je bio osuđen na 30 godina zatvora zbog saizvršilaštva u Bojovićevom ubistvu.

Miloš Vojnović je bio osuđen je na 10 i po godina zatvora, kao pripadnik grupe i egzekutor Vidakovića - u skladu sa sporazumom sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koji je prihvatio sud, a prema kome je u zamenu za priznanje ubistva i svedočenje u procesu osuđen na minimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo.

Sud mu je u jedinstvenu kaznu uračunao i ranije izrečenu kaznu, pa mu je izrekao ukupno 14 godina zatvora.

Slaviša Novaković, koji je takođe u bekstvu, bio je osuđen u odsustvu na 35 godina zatvora kao i saizvršilac u ubistvu Vidakovića.

Goran Bojanić je ukinutom presudom bio oslobođen optužbi da je bio pripadnik ove grupe.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 022.

    15. decembar 2018 | 22:38

    Koliko ja vidim to su sve Crnogorci pa da nebi imali troškove suđenja i izdržavanje kazne i sve ostalo sve ih proterati iz Srbije.

  • ja

    15. decembar 2018 | 19:32

    produzili mu pritvor a i zivot ne treba da je tuzan

  • taj

    15. decembar 2018 | 19:27

    delibasic mnogo dobro izgleda. cak bolje od koraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA