≫ 

Marijana (17) i Aleksa (15) su delili školsko dvorište i zajedno su otišli u smrt: U nezapamćenoj nesreći kod Niša ugašena dva mlada života (FOTO)

Čim su saznali da je Marijana povređena u nesreći koja je potresla Srbiju, njeni drugari su napustili školske klupe

  • 21

Životi dva deteta, Marijane Kocić (17) i Alekse Dimitrijević (15) tragično su izgubljeni u nesreći koja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša.

Marijana je išla u Srednju stručnu školu u Nišu. Pohađala je treći razred. Danas se uspavala, kako se nezvanično saznaje, i propustila je autobus kojim inače ide u školu.

Ušla je u sledeći koji je odvezao u smrt.

Čim su saznali da je Marijana povređena u nesreći koja je potresla Srbiju, njeni drugari su napustili školske klupe i uputili se ka Kliničkom centru. Nadali su se da će njihova drugarica sa kojom su delili i lepe i manje lepe trenutke, preživeti.

Nažalost, njen život se ugasio. 

Marijana Kocić Foto: Facebook

Snežana Živković direktorka SSŠ izjavila je saučešće Marijaninoj porodici.

- Mi smo napravili krizni štab koji će u ponedeljak organizovati pomen. Strašna nas je tragedija zadesila. Nema s kim sam od profesora i dece razgovarala, a da mi nije rekao da je bila sjajna devojka i učenica. Njen razred je išao danas prepodne - priča Živkovićeva.

Pored Marijane poginuo je i Aleksa Dimitrijević (15).

Pre samo nekoliko meseci, stupio je na novi put kad je upisao Srednju građevinsku školu u Nišu, a danas se njegov život ugasio. 

Aleksa Dimitrijević Foto: Facebook

Aleksa je bio odličan đak  i delio je školsko dvorište sa Marijanom, jer se njihove dve škole nalaze u istom kompleksu.

Razredna starešina Alekse D. Biljana Milićević je danas posetila niški Klinički centar kad je čula da su njeni učenici bili u autobusu "Niš ekspresa" koji se sudario sa vozom. Na spiskovima povređenih razredna je našla imena njena četiri učenika. Ali jednom dečaku, Aleksi Dimitrijeviću, nisu uspeli da uđu u trag. Tražili su ga i otac i Biljana.

Svi su ih uveravali da je dobro i da je tu negde, piše Blic.

Nažalost, posle nekoliko sati Biljana je saznala najgore. Aleksa je nastradao na mestu nesreće. Nesrećni otac je tek trebalo da bude obavešten da njegov sin više nije među živima.

U strašnoj nesreći je poginulo pet osoba Foto: Telegraf.rs

U sudaru voza i autobusa, pored Marijane Kocić i Alekse Dimitrijevića, poginuli su i Bogomir Lazić (75), Danijela Stanković (48), Nataša Janković (42).

Zbog velikog broja preminulih i povređenih Gradsko veće je donelo odluku da sutrašnji dan, 22. decembar, proglasi Danom žalosti u Nišu. Sa zastavama na pola koplja iznad gradskih ustanova, bez zabavne i narodne muzike proteći će 22. decembar, kako navode u Kabinetu gradonačelnika, dan nakon tragične nesreće na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova.

VIDEO: Voz udario u autobus kod Niša i prepolovio ga, ima mrtvih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA