Taksista pokosio čoveka na "zebri": Nišliji se lekari bore za život

Nesrećni čovek je nakon što je udaren završio pod točkovima automobila

  • 6

Nišlija S. Đ. (62) teško je povređen danas oko 14.40 sati u saobraćajnoj nezgodi u ulici Jovana Ristića, kada ga je na obeleženom pešačkom prelazu pokosilo taksi vozilo „tojota“, kojim je upravljao S.S. (61).

Kako saznajemo, nesrećni čovek je nakon što je udaren završio pod točkovima automobila.

Saobraćajka u Nišu Foto: Telegraf

- Priskočili su mu u pomoć prolaznici i izvukli ga ispod taksija. Oni su pozvali Hitnu pomoć i pomogli njegovo zbrinjavanje. Čovek je bio teško povređen, mnogo je krvario – kaže jedan od očevidaca nezgode.

Hitna pomoć je potvrdila da je povređenog Nišliju prebacila na dalje zbrinjavanje u Klinički centar.

Hitna pomoć je zbrinula pacijenta Foto: Telegraf

- Pacijent je zadobio povredu glave, grudnog koša, levog kuka i leve ruke. Ono što je dobro je da je sve vreme bio svestan. Odmah smo mu uključili infuziju i dali terapiju protiv bolova i odvezli ga na dijagnostiku i dalje zbrinjavanje u nišku bolnicu – saopštila je Verica Božić, šef dežurne ekipe ove zdravstvene službe.

Nakon dijagnostike, S.Đ. je zadržan na lečenju na Klinici za neurohirurgiju jer je ustanovljeno da je najopasnija povreda glave. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o teškoj povredi opasnoj po život.

Pešak ima povrede opasne po život Foto: Telegraf

Policija je obavila uviđaj, uzrok nezgode se utvrđuje ali nesumnjivo je da je stradanju pešaka doprineo i klizav kolovoz usled topljenja snega. Taksisti preti krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

D.K.

Video: Zaspao je za volanom i ubio nekog, a nije znao da ima bolest zbog koje nevini ljudi postaju ubice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asko

    22. decembar 2018 | 18:18

    Sto je ovo ko da je ratno stanje nekima treba trajno da se oduzmu vozačke inače pobiše narod

  • Zoran

    22. decembar 2018 | 18:19

    Kakav klizav kolovoz i topljenje snega taksista vozio prebrzo i sto je jos bitnije on je video da prelaz ali u sebi pomislio kad vidim da ne stajem mora on stati pravilo jaceg takvim bahatim ubicama malo je i 100 god

  • NI

    22. decembar 2018 | 18:40

    Potrebna je i velika opreznost pešaka jer iako su na pešačkom ne znači da su potpuno bezbedni,treba vozač da ih uoči pa tek da stane,obostran oprez i poštovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA