Drama posle sudara u Nišu ne jenjava: Lekari se još bore za živote troje mladih, kritično i vozač autobusa

U teškom stanju su dvoje tinejdžera i jedan mlađi muškarac

  • 3

U niškom Kliničkom centru i dalje traje borba lekara za živote troje pacijenata koji su teško povređeni u udesu autobusa i voza na pružnom prelazu.

- Situacija i stanje su nepromenjeni. Troje najteže povređenih, koji se nalaze u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju su u vrlo teškom stanju i životno su ugroženi - rekli su u niškom kliničkom centru.

Reč je o dvoje tinejdžera uzrasta od po 16 godina, kao i muškarcu (31). Lekari, zasad, ne daju prognoze o oporavku.

Vozač autobusa "Niš ekspresa" koji je bio za volanom u trenutku nesreće na pružnom prelazu i dalje je u komi, a njegovo stanje je, kako saznajemo, kritično. Prema rečima osnovnog javnog tužioca Saše Đokića, protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti sa smrtnim ishodom.

- Zasad ne možemo nastaviti sa procesom dok se vozač ne oporavi kako bi dao izjavu. On je pod nadzorom policije i prati se njegov oporavak - kaže Đokić.

U preduzeću "Niš ekspres" ponavljaju da je njihov radnik "bio psihički i fizički zdrav za obavljanje ovog posla".

Mašinovođa koji je upravljao kompozicijom koja je smrskala autobus od petka je pod sedativima. Ni tri dana posle nesreće on se ne oglašava, što ne iznenađuje, s obzirom na to da mu je lekarska pomoć ukazana na neuropsihijatriji, jer je pretrpeo veliki šok zbog svega što je toga jutra doživeo.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Kefalo

    24. decembar 2018 | 10:14

    Ne može da postoji samo jedan krivac. Krivi su: ministar saobraćaja, ministar policije, vozač i masinovodja. Samo da je jedan od njih preduzeo blagovremene mere, nesreća se ne bi dogodila. Inače, masinovodje nikad ne koče, jer uvek imaju prvenstvo prolaza, što je velika greška u zakonu.

  • Ss

    24. decembar 2018 | 11:33

    Kriv je najvise vozac autobusa, takodje je kriv i masinovodja. Kako dan posle toga mogu da se oglasavaju da ih cujemo cak u Novom selu, zaustavljaju se ispred drumskog saobracaja. Zasto tog dana se masinovodja nije zaustavio ili bar smanjio brzinu, a ima obavezu jer su obavesteni gde postoje rampe a gde ne. Krivi su obojica a ne samo vozac autobusa. Juce je dan u Novom selu, Cokotu i Medjurovu bio najtuzniji i za najtvrdja srca. Zelim brz oporavak svim povredjenim ljudima, a porodicama koje su izgubile najvoljenije zelim da smognu snage i nastave dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA