≫ 

Traži se specijalac-ubica: Čovek koji je izvršio ubistvo na Banovom brdu plaćeni likvidator, poznat po profesionalnom "odrađivanju"

U septembru 2017. godine je u Sarajevu priznao da je bio izvršilac naručenog ubistva

  • 40

Subotičanin Der Čaba (38) za kim trenutno traga cela Srbija, a koji je brutalno likvidirao Nenada Markovića u jučerašnjoj sačekuši na Banovom brdu, važi za plaćenog ubicu.

Policija Kantona Sarajevo u septembru 2017. godine uhapsila je Marka Gojčevića iz Bara i Dera Čabu iz Subotice, koji su prilikom saslušanja priznali da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga je trebalo da likvidiraju

Istražni organi su tada sumnjali da se Gojčević i Čaba dovode u vezu s kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, kao i "zemunskim klanom". Kod njih su nađeni automatski pištolji s prigušivačima.

On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.

Za Čabu se priča da je plaćeni ubica; Printskrin: kurir.rs

UBISTVO U NOVOM SADU

Podsetimo, u suđenju Čabi za ubistvo novosadskog kriminalca Branislava Jelačića, Vrhovni sud Srbije dva puta je ukidao presude a suđenje kretalo iz početka. Sredinom aprila 2009. godine u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put izrečena je presuda za ubistvo od 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu "Marina" na Trgu mladenaca.

Čaba Der iz Čantavira, kod Subotice, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić iz Kaća, okrivljen da je Dera na ubistvo podstakao, na 11 godina.

Izvršio je nekoliko ubistava; Foto: Profimedia/Photononstop

Kako je navedeno u presudi, Der je u Jelačića te večeri ispalio četiri hica iz pištolja. U restoran je ušao maskiran bradom koju mu je prethodno dao Škrbić. Na sebi je imao i njegovu trenerku. Prišao je Jelačiću, koji je sedeo za stolom u blizini šanka, iz plave kese izvadio pištolj i pucao. Posle toga je izašao i pobegao biciklom.

Čaba je u odbrani naveo da ga je Jelačić angažovao da odradi neki posao. Kako je tada rekao, Jelačić je potom odbijao da ga isplati i čak je počeo da mu preti, pisao je portal 021. Zbog toga, odnosno iz straha za sopstvenu bezbednost, odlučio je da ga ubije. Škrbić je, prema presudi, podstrekao Dera da ubije Jelačića, člana "Firme", čiji su ga pripadnici duže pratili i napadali. Kada je Der pristao, Škrbić mu je nabavio opremu za maskiranje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    6. januar 2019 | 16:00

    Vratiti smrtnu kaznu pod hitno.Za ovoga je metak skup.Treba ga zatvoriti i baciti ključ.

  • Boki

    6. januar 2019 | 16:56

    Pa da li je moguće?Ubio pa osumnjičen pa ubija dalje a nije u zatvoru.Da li ovo ima u još nekoj zemlji na svetu?

  • Vlada

    6. januar 2019 | 17:37

    Hahahaha koja smo rupa od države...2009 god osuđen na 15 godina robije. Znači po računici trebalo bi da je još u zatvoru. Šta je ovo, dobio slobodan vikend ili tri dana za praznike? Ovde treba malo da se zagrebe ko ne radi svoj posao, ko ga je pustio iz zatvora i zašto, naravno ukoliko je uopšte i bio tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA