Ovo je hladnokrvni likvidator sa Banovog Brda: Svi traže Der Čabu, plaćenog ubicu iz Subotice (FOTO)

Subotičanin je u begu, a njegove fotografije kruže po Internetu

  • 33
Caba Der Foto: Privatna arhiva

Čaba Der (38), plaćeni ubica iz Subotice likvidirao je juče Nebojšu M. usred bela dana na Banovom Brdu i od tada ga traži policija.

Ovaj profesionalni ubica je odranije poznat policiji, jer je još 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.

Čaba Der poreklom je iz Čantavira, kod Subotice, a prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubicu.

Podsetimo, on je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004.godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa lica mesta pobegao biciklom.

Iste noći novosadska kriminalistička policija uhapsila je podstrekivača na ubistvo – sada pokojnog Vojislava Škrbića, a par sedmica kasnije i Čabu Dera.

Prilikom ubistva Dera je bio maskiran, a kada je bežao pao je sa bicikla i udario u parkirani automobil. Tada su izolovane mikročestice, koje su se poklopile sa pocepanim trenerkama, pronađenim kod Škrbića.

Čaba Der; Foto: Privatna arhiva

Kako je tada na konferenciji za štampu izjavio Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije, “sjajan operativan rad ekspresno je rezultirao hapšenjem nalogodavca i direktnog izvršioca brutalne likvidacije Jelačića”.

Izašao pre godinu dana iz zatvora

Čaba Der je u odbrani naveo da ga je Jelačić angažovao da „odradi neki posao”. Kako je tada rekao, Jelačić je potom odbijao da ga isplati i čak je počeo da mu preti. Zbog toga, odnosno iz straha za sopstvenu bezbednost, odlučio je da ga ubije.

Škrbić je, po presudi, podstrekao Dera da ubije Jelačića, člana „Firme”, čiji su ga pripadnici duže pratili i napadali.

Kada je Der pristao, Škrbić mu je nabavio pribor za maskiranje – veštačku bradu – i dao mu donji deo trenerke. Der je 11. maja 2004. oko 22.40 časova, maskiran bradom, šeširom i naočarima, ušao u restoran „Marina” na Trgu mladenaca u Novom Sadu i pucao u Jelačića.Ispalio je četiri metka, a zatim je pobegao biciklom.

VIDEO: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marjan

    6. januar 2019 | 21:59

    Ne razumem zakon i drzavu koja moze da pusti na slobodu coveka koji je vec nekom oduzeo zivot. Po kojoj to osnovi on moze da dobije 15godna ako je oduzeo covek zivot koji mu nije poklonio!

  • Crni

    6. januar 2019 | 20:12

    Pa sad ovako...dobice 15 god.onda ce izaci...pa taman ima vremena da opet ubije nekoga....mozda gresim???

  • Ana

    6. januar 2019 | 19:35

    Samo smrtnu kaznu vratiti.ovo nece stati drugacije.u zatvoru ih hrane o novca gradjana,a oni kad izadju,ubijaju gradjane.drzavo reaguj! Uzimate iz budzeta koji mi punimo,da bi oni bili vidno uhranjeni. Dosta vise!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA