Praznični "darovi" srpskoj carini: Švajcarci na Badnje veče nosili pištolj iz Prizrena, a šaneri se okitili satovima (FOTO)

Carinici su proteklog vikenda i za Božić imali pune ruke posla

  • 5

Carinici dobro znaju da krijumčari računaju na praznične gužve kao na pogodan trenutak za ilegalni prenos robe preko granice, a ovaj božićni vikend obeležile su zaplene satova i merača krvnog pritiska, pištolja kamufliranog ćebetom, puške zamotane u muški donji veš, cigareta, kao i narkotika sakrivenih u jezgru kinder jajeta, ali i u pakovanju vlažnih maramica.

Foto: Uprava carine

Kada je uoči ponoći, 7. januara 2019. godine, na ulazu graničnog prelaza Kelebija, na red za kontrolu pristigao "reno" austrijskih registarskih oznaka, 31-godišnji srpski državljanin, vozač automobila, rekao je da nema ništa da prijavi. Međutim, čim su carinici započeli pregled, već ispod suvozačevog, a potom i vozačevog sedišta, otkrili su neprijavljenu robu. Ubrzo je detaljnom kontrolom roba pronađena i u rancu koji se nalazio na zadnjem sedištu.

Foto: Uprava carine

Tom prilikom zaplenjeno je čak četrnaest satova robnih marki "kasio", "samsung", "garmin", i "sunto", tri rezervne narukvice za ručne satove, kao i četiri uređaja za merenje krvnog pritiska, čija je tržišna vrednost preko 6.000 evra.

Foto: Uprava carine

Dan ranije na istom graničnom prelazu carinici su u kombiju švajcarskih registarskih oznaka kojim su dvojica državljana te zemlje od Prizrena putovali ka Švajcarskoj, pronašli skriveni pištolj marke "luger". Tajni tovar, zavijen u muški donji veš, otkriven je u fabričkoj šupljini ispod volana, dok je 50 pratećih metaka pronađeno u torbici sa ličnim stvarima vozača.

Foto: Uprava carine

Krijumčarenog oružja je bilo i na ulazu Batrovaca, kada su carinski službenici 4. januara zaplenili rasklopljenu pušku marke "mauzer". Pušku koju je "prećutao" carinicima državljanin Švajcarske je najpre zamotao u ćebe, pa sakrio u gepeku "BMW" registarskih oznaka te zemlje.

Foto: Uprava carine

Na ulazu graničnog prelaza Gradina 7. januara 2019. godine u dva navrata su otkriveni prekršaji u kojima je bilo više aktera. Kada je "audi" nemačkih registarskih oznaka koji se kretao ka Nemačkoj stigao na red za kontrolu, 40-godišnji državljanin Turske koji se nalazio za volanom i 25-godišnji rumunski državljanin na mestu suvozača su na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa osim ličnog prtljaga.

Foto: Uprava carine

Međutim, carinici su tokom pregleda automobila u tapacirungu instrument-table uočili da iza kasete za dokumenta vire paklice cigareta "kamel". Prebrojavši ih, ustanovili su da se radi o 70 kutija.

Foto: Uprava carine

Putnici su podelili odgovornost za prekršaj, pa se tako kao vlasnik polovine krijumčarenih cigareta - 700 komada, prijavio vozač, a druge polovine suvozač.

Foto: Uprava carine

Istoga dana na istom graničnom prelazu zaplenjena je i manja količina različitih vrsta droga koja je pronađena kod dvoje 30-godišnjaka iz Bugarske.

Foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven u autobusu bugarskih registracija koji je iz Burgasa putovao ka Hamburgu, a sumnjivi putnici odvojeni su za detaljnu kontrolu.

Foto: Uprava carine

Utvrđeno je da jedan putnik u džepu pantalona nosi kutijicu od kinder jajeta i u njoj kesicu sa približno 10 grama bele praškaste materije u grumenima za koju se sumnja da je amfetamin, dok je njegova saputnica u pakovanje vlažnih maramica sakrila tri ručno uvijene cigarete sa marihuanom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    8. januar 2019 | 18:39

    Ajde ti Švajcarci malo do Zabele da provedu godišnji.

  • Dragec

    8. januar 2019 | 16:40

    Izgleda da su i nasi carinici slavili Bozic.Sitan ulov.Onaj luger i mauzerka stari su 80 god,i nemaju trzisnu vrednost..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA