≫ 

"Gledao sam autobus, išao je na nas": Otac povređene porodilje o užasu kod Kruševca, Stefanova majka na vestima čula da joj je sin mrtav

Prema rečima majke stradalog Stefana Ilića, njen sin je bio dobar vozač, ali u ovoj situaciji, pomoći za njega i sve putnike u kolima, nije bilo

  • 4

Saša Milenković, otac povređene porodilje Jovane i Teodore Milenković, jedan od preživelih u udesu kod Kruševcu.

- Ništa nismo mogli da učinimo! Nismo imali kud da idemo, gledao sam autobus, direktno je išao na nas - rekao je za Novosti povređeni Saša Milenković, koji je u "fiatu" bi na mestu suvozača, do nastradalog zeta, Stefana Ilića.

"Fiat" je išao iz pravca Kaonika ka Kruševcu, Foto: Printskrin/RTS

TO JE BIO KRAJ, SAMO NAS JE PONEO...

- Iz Kaonika smo išli ka Kruševcu, na krivini se našao autobus, direktno je udario na nas, viknuo sam nešto, ali to je bio kraj, samo nas je poneo – priča povređeni Saša Milenković, koji ne razmišlja o svojim povredama glave i stomaka, već samo u bolnici traži informacije o svojim ćerkama i tek rođenom unučetu.

Nesrećni čovek u prizemlju je čekao vreme za posete kako bi obišao ćerke, Jovanu, koja se tek porodila i koja je u teškom stanju i Teodoru, koja je van životne opasnosti i zbrinuta je na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Kruševcu.

Rodbina i prijatelji bili su sa njim i nadali se ohrabrujućim vestima o povređenima. Usijani su im bili i telefoni, jer su bili na vezi sa lekarima Kliničkog centra Kragujevac, gde je beba tek došla na svet carskim rezom prebačena iz Kruševca.

MAJKA STEFANA ILIĆA ZA TRAGEDIJU ČULA NA VESTIMA

Prema rečima Mirjane Tamburić, majke nastradalog vozača Stefana Ilića, prvo je na televiziji videla šta se dogodilo, a onda joj je javila ćerka.

Vatrogasci su satima izvlačili telo poginulog vozača, Foto: Kruševac Press

- To je moj sin poginuo, Stefan. Bar da mi se snaja i beba izvuku...

STEFAN BIO DOBAR VOZAČ

Njen Stefan, dodaje, bio je dobar vozač, ali u ovoj situaciji, priča, pomoći za njega i sve putnike u kolima, nije bilo.

- Prijatelj priča, išao je autobus direktno na njih, prešao na njihovu, levu stranu.... kaže Mirjana za Novosti. - Žive u Đunisu, moj sin sa snajom. Trebalo je 24. januara da se porodi. Snaja je domaćica, sin je radio privatno... Čekali su prvo dete...

Telo Mirjaninog sina, Stefana, vatrogasci su satima izvlačili iz smrskanog auta.

"Fiat" za čijim je volanom bio Stefan kretao se iz pravca Kaonika ka Kruševca, dok je autobus išao iz suprotnog pravca, tzv. starim putem Kruševac - Niš.

VIDEO: Tragedija koja je potresla celu Srbiju: Voz udario u autobus kod Niša i prepolovio ga, ima mrtvih

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iki

    10. januar 2019 | 16:21

    Strasno!

  • Zabrinut

    10. januar 2019 | 23:31

    Nasi autobusi su posali najveci faktor rizika u saobracaju, ne bitno je dali ste putnik u njima ili vam idu u susret!

  • Ka10

    10. januar 2019 | 21:52

    Sta recei sem STRASNO, neka se majka I dete bar izvuku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA