≫ 

Raspisana crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem, bliskim saradnikom Luke Bojovića (VIDEO)

Nebojša Stefanović održao je zajedničku konferenciju za štampu sa ministarkom pravde Nelom Kuburović

  • 41

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u velikoj akciji MUP-a uhapšeno 150 osoba osumnjičenih za najteža krivična dela. On je, tim povodom, zajedno sa ministarkom pravde Nelom Kuburović održao vanrednu konfrenciju za novinare. Reč je o preventivnoj akciji tokom koje je poseban naglasak stavljen na suzbijanje najtežih oblika kriminala odnosno osobe koje se sumnjiče za ubistva, pokušaje ubistva i trgovinu narkoticima.

Podignuta je crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem zbog, kako je rekao ministar, "izvršenja najtežeg krivičnog dela". On je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ministarkom pravde Nelom Kuburović rekao da je Korać optužen za neka od najtežih krivičnih dela u našoj zemlji. Korać je inače blizak saradnik Luke Bojovića.

Konferencija se održava pošto je policija sprovela opsežnu akciju u okviru borbe protiv kriminala u Srbiji. Stefanović je najavio da će se ovakve akcije ubuduće redovno sprovoditi.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nećemo stati, poseban udarac ćemo imati na one koji se bave ubistvima, stalna akcija, kojom se neće dozvoliti da ovi ljudi budu mirni - rekao je Stefanović.

UČESNIK BROJNIH UBISTAVA?

Kako navodi Informer, Filip Korać je bio aktivni učesnik brojnih ubistava u našoj zemlji. S obzirom na to da je uspeo da pobegne i izbegne hapšenje, najverovatnije je pokušao da pređe granicu. Zbog toga je za njim raspisana crvena poternica. Korać se u medijima dovodio u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, člana "kavačkog klana", početkom prošle godine, ali je on posle brojnih sukoba "kavčana" i "škaljaraca" na beogradskim ulicama na izvesno vreme pobegao u Južnu Ameriku.

Prema rečima ministarke pravde Nele Kuburović, bezbednost građana je prioritet Vlade RS. Ona je najavila da će sutra na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost predložiti reformske korake kako bi Srbija poboljšala blagu kaznenu politiku. Ministarka smatra da treba da menjamo Krivični zakonik i preispitamo krivična dela i propisane kazne i da utičemo da se kaznena politika promeni.

SARADNJA NA OTKRIVANJU UBICA OLIVERA IVANOVIĆA NIJE OZBILJNA

Ministar policije Nebojša Stefanović je odgovarajući na pitanja novinara rekao da pravosudni organi Srbije nisu dobili originalne čaure koje su pronađene na mestu ubistva Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara prošle godine, Foto: radiokontaktplus.org

- Reč je o plastičnim klonovima, koji su, prema mišljenju eksperata, nedovoljno dobri dokazi da bi se utvrdilo iz kojeg je oružja pucano. U potpunosti smo zainteresovani da se otkriju ubice, ali saradnja sa kosovskim institucijama nije bila ozbiljna i ne možemo da dobijemo sve sa lica mesta, nema kamera, nema snimaka - rekao je Stefanović.

Na insistiranje novinara da li su replike čaura dovoljne ili ne, on je rekao:

- Ne kažem ni da jesu ni da nisu, ali stručnjaci kažu da su nedovoljno dobre da bi se potvrdile ili opovrgle sumnje o tome koje je oružje korišćeno.

Oko 80 posto svih ubistava koja su se dogodila u Srbiji u protekloj godini je rasvetljeno, rekao je Stefanović.

Stefanović: Oko 80 posto ubitstava je rasvetljeno, Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Nema nanogice, nema olakšavajućih okolnosti za najteže kriminalce. Hoću posvećenu akciju policije! Da bude danonoćna borba u svakoj opštini u Srbiji! Imaju šta da rade i policajci i tužioci. Hoću da bude tako da imamo najbolje rezultate u Evropi i hoću podršku društva i medija u Srbiji za to - naveo je Stefanović.

Stefanović je izjavio da 17. januara tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji neće biti organizovani nikakvi kontramitinzi. Stefanović je odgovarajući na pitanje novinara da li će tada biti održan kontramiting, rekao da će 17. januara, kao i nekoliko dana pre tog datuma, biti skupova.

- Nema nikakvih kontramitinga, ima samo okupljanja građana u različitim danima po različitim pitanjima i različiti su oni koji organizuju ta okupljanja -  istakao je Stefanović.

BAŠ ME BRIGA KO JE KOJI KLAN

Stefanović je rekao da neće da govori o svim imenima uhapšenih, ali da su smešne teorije da se hapse samo pripadnici jednog od crnogorskih klanova.

- U ovom trenutku je intenzivnije delovanje škaljarskog klana u Srbiji. Baš me briga ko je koji klan. Sve treba pohapsiti, niko nije zaštićen - bio je izričit Stefanović.

VIDEO/Stefanović: U akciji "Antares" pivedena 451 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    11. januar 2019 | 15:52

    Srbija je zemlja koja je odlučna protiv kriminala i korupcije!

  • Sasa

    11. januar 2019 | 15:38

    Svako ko je pocinio krivicno delo treba da bud uhapsn, dosta je prikrivanja.

  • Bane

    11. januar 2019 | 15:49

    Verujemo da će srpska policija i tužilaštvo sprovesti sve mere da se Srbija očisti od kriminalaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA