≫ 

Silovao sestru, a umesto robije sada mora u bolnicu: Manijaka iz Varvarina čuvaće lekari u psihijatrijskoj bolnici

Zločin se dogodio novembra prošle godine

  • 1

B. S. (60), meštanin Donjeg Katuna kod Varvarina, optužen da je novembra 2018. silovao rođenu sestru B. S. (65) u svojoj kući, krivično delo počinio je u stanju neuračunljivosti, pokazala je istraga Višeg tužilaštva u Kruševcu, saznaju "Novosti". Prijavljen slučaj silovanja uznemirio je javnost i zato što su optuženi i žrtva u bliskom srodstvu, kao i zbog činjenice da je reč o ljudima sa poteškoćama u razvoju.

- Višem sudu u Kruševcu podnet je predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema B. S. iz Donjeg Katuna, opština Varvarin, zbog opravdane sumnje da je, u neuračunljivom stanju, izvršio protivpravno delo koje je u zakonu određeno kao krivično delo silovanje - potvrdio je za "Novosti" javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Slučaj silovanja o čijem epilogu bi, po predlogu tužilaštva, uskoro trebalo da odlučuje Viši sud u Kruševcu, prijavila je žrtva. Ispričala je kako je kobne noći prešla u bratov deo kuće, kako bi se ugrejala, jer kod nje nije radio šporet. Posvedočila je da je posle izvesnog vremena napadnuta. Prvo se požalila policiji, a potom je u njihovoj pratnji došla u Dom zdravlja u Varvarinu. Kako u ovoj ustanovi petkom nije dežurao ginekolog, dežurni doktor je dao sanitet kako bi žena bila pregledana na Ginekološkom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu.

- Od brata se nisam to nadala, napao me je, uplašila sam se - rekla je "Novostima" B. S., dodajući da s bratom ranije nije bilo problema.

Optuženi je od 2017. godine bio sto odsto lišen poslovne sposobnosti.

SAMA VODI RAČUNA O SEBI

Rođena sestra osumnjičenog, B. S., živela je u kući do bratove. Majka je dvoje dece, koja su odrasla u Domu za nezbrinutu decu "Jefimija" u Kruševcu, a ima i unuke. Za razliku od brata, nije lišena poslovne sposobnosti. Na osnovu medicinske dokumentacije procenjeno je da može da vodi računa o sebi.

VIDEO: Kako da se odbranite se od silovatelja

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA